Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:07 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 18 Юли, 2011 12:23 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 24 Юли, 2010 1:16 pm Съб
Мнения: 113
Location: София
:) Няма проблем. Много добре виждам взаимовръзката между количеството мазнина и вода и сочността на каймата. Тук спорим за пропорциите. Не знам защо си мислиш че аз искам кебапчето да не е мазно. Няма такова нещо. Просто не искам да е много мазно. Не искам и да е малко мазно. Искам да е мазно точно колкото трябва. Ти като че ли не правиш разлика между мазно и много мазно и това малко обезсмисля спора. Не знам как изчисли че в кебапчето трябва да има 60% сланина. Това, че в кебапчетата на гарата има 60% сланина, 20% соя, 10% месо и 10% вода, не означава че в кебапчето не може да има 60% месо, 30% сланина и 10% (добавена) вода. Кебапчето на гарата не е сочно защото в него няма достатъчно вода, защото в соята няма толкова вода, колкото в месото, а то е 10%. Аз правя хамбургери от говеждо месо, смляно пред мен, в което има не повече от 25% сланина, и са сочни. На чугун. Просто на кюфтетата и кебапчетата им отива да са по-мазни. След като казваш че една пържола не може да бъде сочна без да е прошарена, си мисля че не си опитвал такава. Или просто не правиш разлика между сочно и мазно. Ако не си разрязвал парче месо, от което да изтекат сокове (които не са мазнина или кръв), няма смисъл от тоя разговор.
Емулсията няма защо да я коментираме, тя е необходима. Да, трябва да се добави вода. Конкретно за кебапчетата и кюфтетата - смятам че трябва да са едновременно мазни и сочни. В предишния ми пост вече обясних какво означава сочност при месото.
Няма как пишейки в кулинарен форум да те убедя че кебапчето може да е сочно без да е много мазно. Ако имаш път към София, обади се, ще отидем да ги пробваш тия кебапчета, и пак ще си говорим.
Хайде, със здраве. :YY:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Юли, 2011 2:52 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Малко да охладим страстите, заключ!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB