Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:01 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Сеп, 2010 1:07 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 25 Сеп, 2010 1:00 pm Съб
Мнения: 2
Здравейте,

Понеже никога не съм правил шкембе а много ми се иска си купих някакво замразено и сега се чудя каква рецепта точно да използвам. Ще бъда много благодарен за някой друг съвет и особено ме интересуват тези неща:

Значи 1 кг е, замразено телешко (варено) и ми изглежда нарязано. Трябва ли да се чисти? И при варенето да му се сменят води и т.н. ? Тази част най ме тревожи :pig:

И също да попитам за чесъна с оцета, колкото и елементарно да звучи как точно го правите, и трябва ли да отлежи примерно ден два

:laugh: Благодаря предварително и знам, че са доста елементарни въпроси но съм пълен лаик по темата :ban:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Сеп, 2010 2:21 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
ofelas написа:
Здравейте,

Понеже никога не съм правил шкембе а много ми се иска си купих някакво замразено и сега се чудя каква рецепта точно да използвам. Ще бъда много благодарен за някой друг съвет и особено ме интересуват тези неща:

Значи 1 кг е, замразено телешко (варено) и ми изглежда нарязано. Трябва ли да се чисти? И при варенето да му се сменят води и т.н. ? Тази част най ме тревожи :pig:

И също да попитам за чесъна с оцета, колкото и елементарно да звучи как точно го правите, и трябва ли да отлежи примерно ден два

:laugh: Благодаря предварително и знам, че са доста елементарни въпроси но съм пълен лаик по темата :ban:


Може би беше по-уместно преди да попиташ, най-напред да потърсиш за вече публикувана рецепта (рецепти)... :)

ШКЕМБЕ-ЧОРБА


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Сеп, 2010 2:58 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 25 Сеп, 2010 1:00 pm Съб
Мнения: 2
Аз това го видях но не отговаря на конкретни ми въпроси които написах по-горе понеже не е със замразено и готово шкембе. Както казах, имам нужда да ми се обясни като на бавноразвиващ :D


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Сеп, 2010 5:38 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей и добре дошъл, ofelas!

Леко размрази шкембето, поизмий го и го сложи да се повари във вода и след това действай според рецептата, която най-много ти допадне.

Успех!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2010 8:09 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Аз напоследък купувах шкембе. Нищо, че е варено, мих го и си го варих пак. За оцета и чесъна - става и в момента на приготвянето, иначе просто задължително трябва да е в плътно затварящ се съд, че адски се умирисва всичко от тази комбинация.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB