Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 14 Юли, 2020 8:14 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
 Рецепта: Барамунди
Сготвено на: 21 Сеп, 2008 1:07 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Юни, 2007 4:43 pm Пет
Мнения: 79
Вчера на рибния щанд в супермаркета видях за пръв път барамунди и веднага си взех. После в интернет е поразрових и видях, че е австралийска риба, която се отглежда в развъдник в Бургас. Предполагам, че от там е и моя екземпляр.

Та, въпросът е, някой готвил ли е такава риба? В нета има доста рецепти по темата, но ми се щеше преди това да видя дали някой няма опит от първа ръка.


 Profile  
 
 Рецепта: Барамунди
Сготвено на: 21 Сеп, 2008 6:02 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
В книгата за риби пише, че цели риби барамунди се пекат на фурна, на скара, пържат, задушават.

В поредицата Out of the Blue (по някоя от кабелните тв) приготвят от време на време такава риба - с вино и различни подправки, според това къде се намират и кои местни продукти се рекламират в предаването.

Когато готвя непозната риба (барамунди е от тях), сварявам парченце в подсолена вода без никакви подправки и преценявам на коя риба ми прилича като вкус и текстура на месото.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Барамунди
Сготвено на: 19 Дек, 2010 10:35 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Дек, 2010 7:39 pm Съб
Мнения: 1
И аз си купих от варненския пазар барамудни (бургаско).
По съвет на продавачката първо изчистих шиповете от горната (гръбна) перка, които са много остри и опасни за нараняване.
От дупето, отвора отдолу с остър нож разрязвам до главата (стандартно почистване на вътрешностите) и измивам обилно.
После пробих няколко разреза от двете и страни до костта и вътре сложих по скилидка чесън.
В тава сложих праз, домати от консерва със соса, нормална рецепта за плакия, малко зехтин, а вътрешността напълних с лимонени резени.
Пека около 30 мин., после обърнах рибата и още 20 мин.
Аз съм рибар, по точно любител на прясната риба и всичко морско и ми хареса много.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Барамунди
Сготвено на: 19 Дек, 2010 10:38 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Ау-у, да купуваш бургаска риба във Варна :).

Добре дошъл, valdav!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB