-Yo- написа:
Здравейте! Имам една страхотна рецепта от приятел, която представлява различна версия на "картофено пюре" и в интерес на истината няма човек, който да го е опитвал и да не се е влюбил в него (поне не още). Приготвям го от сварени картофи, нарязани на кубчета (понеже се сваряват по-бързо), сирене, малко масло за намачкване, сол и чубрица (може и шарена сол). И реших да направя картофени кюфтета от тази смес като овалям кюфтенцата в яйце и галета, и всъщност се получават, но може би 1/5 от въпросните кюфтета се разпадат. Имам чувството, че нещо съществено им липсва. Затова ако някой има предложение нека го сподели. Отворен съм за различни видове модификации. Благодаря!
Добре дошъл!
Липсва им "хомогенизатор". Освен мъ-ъ-ъ-ничко брашно, опитай да сложиш вътре един или два белтъка (зависи от количеството на сместа). Мисля, че няма да ти се разпадат повече...
И, опитай с магданоз, вместо чубрица (абе, просто не обичам чубрица, не за друго...
)...