Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:59 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
 Рецепта: Regina Chicken ???
Сготвено на: 17 Дек, 2011 7:00 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 17 Дек, 2011 5:41 pm Съб
Мнения: 2
Здравейте! Снощи бях на ресторант и ядох ястие, което се нарича пиле Регина (или Реджина, на английски се пише Regina). Много ми хареса, представлява пилешко бон филе, в сметанов сос и подправки и нарязани на големи кръгове картофи(варени). Филето беше изключително крехко, направо се топеше в устата. Понеже ресторанта е доста елитен и скъп, не ми казаха тайната на приготвянето му. Днес търсих много в интернет за относното ястие, но така и не намерих рецепта. Все едно не съществува такова ястие, а може и да е на самия ресторант някаква рецепта, незнам. Все пак ако има някой, който е чувал за това ястие, дори и с друго име да сподели рецептата и начина на приготвяне, ще съм много благодарен!


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Regina Chicken ???
Сготвено на: 17 Дек, 2011 8:33 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей и добре дошъл, Tomov!

Явно рецептата е авторска (примерно на техния готвач), щом няма информация в интернет.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Regina Chicken ???
Сготвено на: 17 Дек, 2011 9:05 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 17 Дек, 2011 5:41 pm Съб
Мнения: 2
И аз така предположих, но реших да си пробвам късмета като попитам. А можете ли да ми дадете съвети как да постигна този "ефект" на бон филето да бъде изключително крехко?


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Regina Chicken ???
Сготвено на: 18 Дек, 2011 3:13 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Tomov написа:
...как да постигна този "ефект" на бон филето да бъде изключително крехко?

С много кратка термична обработка :)


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Regina Chicken ???
Сготвено на: 18 Дек, 2011 10:04 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
Tomov написа:
...как да постигна този "ефект" на бон филето да бъде изключително крехко?

С много кратка термична обработка :)


Абсолютно съм съгласен и подкрепям "с две ръце". :)


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Regina Chicken ???
Сготвено на: 18 Дек, 2011 10:18 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Tomov написа:
И аз така предположих, но реших да си пробвам късмета като попитам. А можете ли да ми дадете съвети как да постигна този "ефект" на бон филето да бъде изключително крехко?


Тomov, здравей! :)
Съветвам те да прочетеш моята рецепта за Невероятно сочните шишчета в този форум или в блога ми.
http://sapiens-as-gurucook.blogspot.com/
Аз съм особено пристрастен към сочното пилешко филе,затова те съветвам да прочетеш всичките ми рецепти, свързани с пилешко филе или бонфиле, което всъщност е част от филето.
Ако имаш специални въпроси, би могъл да ми пишеш в блога или тук. Със сигурност и с удоволствие ще ти отговоря. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Regina Chicken ???
Сготвено на: 19 Дек, 2011 3:47 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 24 Юли, 2010 1:16 pm Съб
Мнения: 113
Location: София
Има безброй рецепти за пилешко със сметанов сос. Ще трябва да си припомниш горе-долу какви са били подправките и да ги напишеш в гугъл след chicken cream potatoes recipe. На какво друго имаше вкус сметановият сос - сладнеше ли, имаше ли други зеленчуци, гъби, чесън, сирене?


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Regina Chicken ???
Сготвено на: 13 Яну, 2012 3:57 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
gotin написа:
Тomov, здравей! :)
Съветвам те да прочетеш моята рецепта ...


Tomov, изобщо не ти требе да гледаш нечии рецепти, камо ли пък на Готиния. :P

Просто взимаш една кралица (Regina), за предпочитане да не е Баба Бети, накълцваш я на ситно, доливаш сметана на вкус, добавяш компирите и си готов.

I'm back! :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB