Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:47 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Яну, 2012 4:59 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Ное, 2011 6:47 pm Вто
Мнения: 7
Мерси отново за отговора.
Едно малко разяснение да внеса, защото май пак съм объркал обясненията. След като се сложи каймата върху плочата за печене веднага счупват отгоре яйцето и веднага започват да бъркат всичко много бързо и не много дълго време (от порядъка на десетина секунди). Сега незнам дали ти ми казваш аз да неправя така заради това, че аз нямам такава плоча а ще го правя на тиган или просто не си ме разбрал хубаво. Иначе между клиента и храната която се готви за него буквално стои едно стъкло и всичко се вижда.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Яну, 2012 12:51 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
sokolov91 написа:
Мерси отново за отговора.
Едно малко разяснение да внеса, защото май пак съм объркал обясненията. След като се сложи каймата върху плочата за печене веднага счупват отгоре яйцето и веднага започват да бъркат всичко много бързо и не много дълго време (от порядъка на десетина секунди). Сега незнам дали ти ми казваш аз да неправя така заради това, че аз нямам такава плоча а ще го правя на тиган или просто не си ме разбрал хубаво. Иначе между клиента и храната която се готви за него буквално стои едно стъкло и всичко се вижда.


Да, прав си, не съм прочел правилно...
Това е точният текст "След като се сложи каймата върху скарата непосредствено след това се счупва едно средно голямо сурово яйце отгоре и и с две метални шпакли с дървени дръжки (строителни шпакли), по една във всяка ръка започва енергично объркване на каймата с яйцето до получаване на еднородна смес.".
Но, ако това е така, то се получава нещо парадоксално от кулинарна гледна точка - при смесването на необработената кайма с яйцето, още повече, при много бързото му разбъркване, то веднага покрива каймата и тя не може да се изпече без да прегори яйцето. Възможно е яйцето всъщност да панира, да капсулира в известен смисъл каймата и понеже времето за печене е много малко, да се получава задушена кайма, покрита със слой (всяко зрънце от каймата) от яйце, което вече е добре коагулирано.
Това е много интересен начин, но каймата 100% ще остане полусурова, просто няма начин да се изпече добре, без да прегори яйцето,ако се слага още съвсем в началото, а при подобни случаи, полусуровият жълтък е пикантното в една такава смес...
Значи, прочети пак какво съм ти писал, просто за информация и експериментирай и по моя, и по църковия начин. Което излезе по-близко до истината - то е! :)
Всъщност, възможно е моят начин да стане по-добър от църковия, пробвай, в крайна сметка твоят вкус ще реши... :)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Яну, 2012 4:41 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Ное, 2011 6:47 pm Вто
Мнения: 7
Сега вече се разбрахме :)
Действително във вътрешността си готовия продукт е малко по-суров отколкото от вън. Ще пробвам и твоя, и цорковия вариант... стига крайния продукт да може да се яде, няма да ме е яд за нищо :)
Хайде поздрави и като експериментирам ще пиша за резултата :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB