Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:07 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 
Message
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 17 Апр, 2006 10:42 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Днес ще правя "Картофи с мента и лимон", но ще ми остане доста пресен джоджен.

:help: Какво мога да направя с една голяма шепа пресни листа? (Освен за сладолед и сладкиш с шоколад, с какъвто в момента не разполагам, за друго не се сещам :roll:)


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 17 Апр, 2006 10:44 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Можеш да ги изсушиш и са си ги прибереш са зимъска. Може и да ги разстелеш върху найлоново фолио, да ги покриеш с още едил лист фолио и така да ги замразиш.


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 17 Апр, 2006 10:49 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Сушен имам няколко вида, а замразения не мога да съхранявам повече от седмица в камерата на хладилника (все пак се налага периодично да го размразявам - хладилника, не джоджена :mrgreen:).


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 17 Апр, 2006 10:51 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Агнешко.. 8) и боб са първите ми асоциации.
Ама като за вас поне първото не става..- ето какво изплю търсачката картофи с портокал ,пататник (аз съм правила този на То4ица, но и този изглежда много добре)..Уф, ама то след като ти остава от картофи, няма да дублираш продуктите, предполагам.. :oops: , сори.
Друго..пролетна лещичка,салата с кускус, цаца по поморийски. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 17 Апр, 2006 10:59 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Какво ли ще стане, ако омешеш ситно накълцан джоджен със също така накълцан магданоз, копър, пресен лук и чесън и направиш кИфтета?


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 17 Апр, 2006 11:13 am Пон 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Английски ментов сос, който всъщност е джодженов сос и може да се съхранява дълго.


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 19 Апр, 2006 10:05 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Песто с джоджен ;)


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 19 Апр, 2006 10:19 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Благодаря на всички, които се отзоваха!

Джодженът стои кротко в бурканче с вода и мисля, че ще издържи още няколко дни.


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 19 Апр, 2006 10:35 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Какво ли ще стане, ако омешеш ситно накълцан джоджен със също така накълцан магданоз, копър, пресен лук и чесън и направиш кИфтета?

Брей, все на кифтета те избива :mrgreen: Със същите съставки плюс маслинки и 1-2 домата може да направи на шефа салатка


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 19 Апр, 2006 10:55 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
biskvitka моя стои от един месец във вода, дори пуснал корени, а и израстват му нови листенца, ако се окъса малко 8)


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 20 Апр, 2006 8:12 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Апр, 2006 3:41 pm Чет
Мнения: 83
Може да го нарежеш на ситно и да го объркаш със сол.После в бурканче и в хладилника .


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 20 Апр, 2006 8:50 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
marabu написа:
biskvitka моя стои от един месец във вода, дори пуснал корени, а и израстват му нови листенца, ако се окъса малко 8)

Сега го погледнах и няколко стръкчета са пуснали малки коренчета. Ура! Ще си обогатя плантацията!

Проблемът е, че не го обичам в големи количества, прекалено ми е силен :oops:. А като си засадя, ще откъсвам само по 1-2 листенца 8) (листата са огромни!)


 Profile  
 
 Рецепта: Джоджен
Сготвено на: 26 Апр, 2006 7:27 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юли, 2005 9:52 am Чет
Мнения: 98
Location: Варна
И аз си засях днес джоджен и мента в саксии, но ми казаха двете растения да не се държат на един балкон, защото с времето се кръстосват ароматите.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB