Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:29 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Фев, 2016 6:53 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Мар, 2012 11:42 pm Сря
Мнения: 9
Location: Варна
След малко повече от две години експерименти, почти бях загубил надежда, че мога да постигна този козунак, който на мен ми се иска. За моя голяма радост, тия дни успях да получа нещо много близко до това което търся и бързам да го споделя. А то е, да получа козунак на конци, които да не се разкашкват като го поптопя в мляко. Обожавам да хапвам козунак по този начин.

По-долу публикувам детайлно технологията до която съм достигнал. Получи се три страници, но това не означава, че е сложна и трудна. Много по-лесна е от традиционния начин по който се прави козунак. Големия обем е заради подробното описание. Ще се радвам да бъде пробвана и от други любители на козунака, които да споделят как се е получило при тях.

Козунак с "накисване". Подробно упътване за начинаещи.
http://emsi-bg.com/upatvane_za_rabota/kozunak_2016_v1.pdf

Разпространението на файла е свободно при посочване на източника:
https://www.facebook.com/denislav.dimitrov.14/posts/1131417666876587

ето и няколко снимки на две партиди по тази технология:

Image


Image


Image


Image

Весели празници и да ви е сладко!


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Апр, 2016 8:09 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Мар, 2012 11:42 pm Сря
Мнения: 9
Location: Варна
Покрай католическия Великден технологията ми претърпя някои корекции. Махнах неща които не са толкова важни и коригирах някои неясноти. Надявам се на обратна връзка, ако някой се осмели да пробва :)

Рецепта за козунак 2016 v.2 - "козунак с накисване, подобрена версия"
https://drive.google.com/open?id=0B6DIJQSSvnnXX0YxeWRJdmNpSGc

Разпространението на файла е свободно при посочване на източника:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1163178457033841&id=100000250940884

Две еднакви козуначета, лявото опечено във фурна, а дясното в хлебопекарна:

Image

Козуначето печено във фурна:

Image

Козуначето печено в хлебопекарна:

Image


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Мар, 2018 10:56 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Мар, 2012 11:42 pm Сря
Мнения: 9
Location: Варна
Гледам хостинга на картинките вероятно е станал платен. Вижда и се края на моята козуначена сага. Вече почти година ще мине в експериметни и по-добър метод от това което постигнах минлата година не намирам. Та по този повод купих на отрочето си домейн:
kozunak.top


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Ное, 2018 5:42 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Мар, 2012 11:42 pm Сря
Мнения: 9
Location: Варна
Здравейте любители на козунака.
Ако някой от вас има интерес, може да:

- Посети, разгледа и евентуално лайкне (хареса):
https://www.facebook.com/kozunaknakonci/
Фейсбук страницата "Козунак на конци с хлебопекарна - лесна изпитана рецепта"

- Да се включи във
https://www.facebook.com/groups/kozunak/
Фейсбук групата "Козунак на конци - лесна и подробна рецепта"
и да сподели своя опит в замесването на козунаци.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB