inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 30 Юли, 2014 8:11 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Юни, 2005 2:17 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Необходими са 1-2 пакета кори - в зависимост от големината на тавата и от възможностите на консуматорите. :mrgreen: и сирене колкото Ви харесва.
Дъното на тавата се намазнява, аз лично ползвам олио и започвам да редя по 2 кори, но задължително разделени, за да има въздух между тях. Плънката ми е само от натрошено сирене. Ако обичате по-мазничко може да ръсвате тук-там мазнина, ако не - продължаваме по-нататък. Когато корите свършат, хващаме един остър нож нарязваме баницата на парчета.

В купата, в която е било натрошеното сирене, разбиваме 2-3 яйца (и с едно става ;)), 2-3 с.л. майонеза, 1/2 ч.ч. газирана вода, (който обича леко сладък вкус става и с лимонада или фанта) .Ако сиренето не е било солено - може да се добави и малко сол. С лъжица много старателно започваме да поливаме баницата по краищата и между парчетата докато свърши заливката. Слагаме да печем и ядем! Ам-ам!!!

Аз лично не слагам мазнина между корите, а като я извадя от фурната слагам отгоре тук-там по малко парченце масло за аромат.

И да не забравите да изпържите КИФТЕТА! :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2005 2:32 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Quote:
...редя по 2 кори, но задължително разделени, за да има въздух между тях...

Това не го разбрах съвсем :oops:. Трябва ли да се нагъват корите, за да не лежат плътно една върху друга?
Иначе много ме впечатли това, че може без мазнина между корите, само с натрошено сирене ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2005 5:53 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Да, корите ги "набръчквам" поотделно за да не са залепени. Така баницата става по-рехава и лека.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2006 7:37 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Докладвам: баницата стана много вкусна!

Намазах всяка кора с тънък пласт олио, защото корите бяха доста дебели.
И пропуснах кИфтетата.

Изпекох баницата вечерта и я хапнахме на следващата сутрин. Малко беше поспаднала, но на вкус беше чудна!

Благодаря, Надя!


Attachments:
banicagaz.jpg [75.5 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2006 10:03 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юли, 2005 9:52 am Чет
Мнения: 98
Location: Варна
Какво съвпадение-и аз тази вечер съм на абсолютно същата баница! Винаги става чудесна, дори да остане за другия ден, пак е вкусна.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB