Необходими са 1-2 пакета кори - в зависимост от големината на тавата и от възможностите на консуматорите.
и сирене колкото Ви харесва.
Дъното на тавата се намазнява, аз лично ползвам олио и започвам да редя по 2 кори, но задължително разделени, за да има въздух между тях. Плънката ми е само от натрошено сирене. Ако обичате по-мазничко може да ръсвате тук-там мазнина, ако не - продължаваме по-нататък. Когато корите свършат, хващаме един остър нож нарязваме баницата на парчета.
В купата, в която е било натрошеното сирене, разбиваме 2-3 яйца (и с едно става
), 2-3 с.л. майонеза, 1/2 ч.ч. газирана вода, (който обича леко сладък вкус става и с лимонада или фанта) .Ако сиренето не е било солено - може да се добави и малко сол. С лъжица много старателно започваме да поливаме баницата по краищата и между парчетата докато свърши заливката. Слагаме да печем и ядем! Ам-ам!!!
Аз лично не слагам мазнина между корите, а като я извадя от фурната слагам отгоре тук-там по малко парченце масло за аромат.
И да не забравите да изпържите КИФТЕТА!