За 2 бр:
1 ч.ч. (236 мл) вода
2 1/2 ч.ч. бяло брашно
1 с.л. бяла захар
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. суха мая (сложих 10 г прясна и пак миришеше на мая

)
1 жълтък
1 с.л. вода
Приготвяне:
1 ч.ч. вода, пресятото брашно, маята, солта и захарта се смесват в неметален съд. От себе си добавих трици, зародиш и 2 с.л.
кисел квас. Замесва се тесто с дървена лъжица (или някакво приспособление за месене). Получава се меко лепкаво тесто. Може да се сложи още малко брашно, но тестото трябва да е меко и лепкаво.
Оставя се да втаса в намазана с олио купа (покрита с кърпа). След като тестото увеличи обема си двойно, се премесва (с мазни ръце) и се разточва върху поръсен с брашно плот на кора с размери 16х12 инча (40,5х30,5 см).
Кората се разрязва на два правоъгълника с размери 8х12 инча (20,25х30,5 см).
Двата правоъгълника се навиват на рула, дълги по 30-тина см. Слагат се в намазана с олио тава на разстояние поне 6-8 см едно от друго. С остро ножче се правят дълбоки резки през 4-5 см. Повърхността се намазва с жълтъка, смесем с 1 с.л. вода (аз използвах кефир, може и заквасена сметана; от жълтъка кората става по-твърда).
Включва се фурната. През това време багетите трябва да втасат. Когато температурата достигне до 375 F/190 С, багетите се намазват отново с жълтък и се слагат да се пекат до златисто оцветяване.
Намазах коричката със зехтин, за да омекне, въпреки че оригиналните багети са хрупкави.