[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Доматен хляб
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 27 Юни, 2019 2:10 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
 Рецепта: Доматен хляб
Сготвено на: 20 Юни, 2005 10:53 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Доматен хляб (на Oxana Monami от good-cook, feat. Jul-Jul от kuking.net)
Image
1 ч.ч. хладко мляко (1 ч.ч. е 250 мл) (сложих 1/2 ч.ч. вода и толкова мляко)
3 препълнени ч.ч. брашно (480 г) (ако е необходимо, се слага още малко)
2 равни с.л. захар (сложих само 1 и беше достатъчно)
1 ч.л. сол
2 ч.л. суха мая (сложих 1/6 от 50 грамово кубче прясна мая)
50 г. маргарин (при мен е олио, но мисля, че със зехтин ще стане направо супер)

допълнително: 1 с.л. доматено пюре

В купа се слагат всичките съставки, без доматеното пюре. С миксер се разбива около 3 мин или докато стане хомогенно тесто.
Тестото се разделя на 2 равни части, в едната се добавя доматеното пюре. Ако от него тестото стане по-рядко, се добавя и малко брашно. Добре се размесва с миксер (реших да пробвам спираловидните бъркалки и у нас стана като във филмите на Джери Брукхаймер, липсваха само жестокият убиец и жертвата, чиято кръв беше изпръскала стените :mrgreen: )
Двете тестени топки се слагат в различни купи и се покриват с кърпа. Втасват около 2 часа (сега в жегите може и по-малко).
Двете топки се разточват на правоъгълни или квадратни кори и се слагат една върху друга. Навива се не много стегнато руло, за да не се затруднява втасването.
Рулото се слага в правоъгълна кексова форма или в тавичка с ръба отдолу.
Покрива се с кърпа и се оставя за около 1 час да втаса (може и по-малко, сега е горещо).
Намазва се с прясно мляко и се наръсва с изсушени зелени подправки по избор (при мен е риган).
Пече се около половин час на 180 градуса в предварително загрята фурна.
За да има хрупкава коричка, във фурната се слага съд с вода (или тава с манджа :mrgreen:).

Добър апетит!


Last edited by biskvitka on 20 Юни, 2005 11:41 am Пон, edited 1 time in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Доматен хляб
Сготвено на: 20 Юни, 2005 11:08 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
8) Страхотно изглежда-както винаги между другото,но тази спиралка.. :) .Кажи от каква манджа става хрупкавата коричка.. :lol: шегичка.. :)
На Джери Брукхаймер не съм му голяма фенка-макар "От Мястото на Предстъплението" да е любимия ми сериал-явно него визираш :) ,защо така се е разпръскало,да не ти е бил плитък съда?Аз колкото пъти опитах никога не са хвърчали разни елементи из кухнята...Надявам се ,че не ти е отнело много време да изчистиш след "престъплението" :P .


 Profile  
 
 Рецепта: Доматен хляб
Сготвено на: 20 Юни, 2005 11:19 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:oops: Благодаря, и на мен много ми хареса (да не говорим, колко е вкусен).

Мисля, че се разпръска, защото пюрето беше полутечно, а тестото си беше вече на топка. Иначе кофичката ми е дълбока.
Най-странното е, че червеното (по-скоро оранжево)тесто втаса по-добре от бялото. Следващия път ще сложа по-малко от него, за да е по-красиво.

Имах предвид същия сериал, там се лее доста кръв. За съжаление, само престилката не успях да спася, не се изпра :cry:.

Манджата е печена скумрия на фурна, но каквото и да сложиш (ако има какво да се изпарява) ще стане хубаво. Най-интересното е, че хлябът не пое миризмата на рибата.
Много е удобно, особено ако ти се събират две тави една до друга.


 Profile  
 
 Рецепта: Доматен хляб
Сготвено на: 20 Юни, 2005 11:39 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Жалко за престилката :( .Доматен хляб със скумрия на фурна.. :facelick: страхотна комбинация наистина. 8) Днес съм решила да пробвам онези кюфтенца с тиквички и гъби, но утре задължително ще изкопирам менюто ти.. ;)
Аз имам същата правоъгълна формичка иделано ще пасне отстрани на тавата. 8)
Благодаря ти за идеята, ще пробвам да намаля доматената смес след като мислиш, че ще стане по-красиво! Според мен така е идеално.
Очаквайте доклад утре! :)


 Profile  
 
 Рецепта: Доматен хляб
Сготвено на: 20 Юни, 2005 11:44 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Чакам с нетърпение!


 Profile  
 
 Рецепта: Доматен хляб
Сготвено на: 22 Юни, 2005 2:10 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Най-сетне отчета:
:kiss: :kiss: Мерси,мноого за рецептата!Стана сташно вкусен :facelick: ,сега така ме изкушава ,но нали е пълнолуние..Image
Направих го със смес от масло и олио ,само с мляко и го поръсих с любимия ми босилек. :) Не се сетих да намаля доаматената част :head: ,но пак се получи много красив хляб. :mrgreen:
[hide]За съжаление плановете ми със скумрията не се състояха,когато я размразих и започнах да я чистя се оказа тоолкова стара и вмирисана.. :puke: ,че направо я хвърлих. :x .Купих я от Фантастико,пакетирана на 6.06 със срок на гоност до някой си октомври.Бясна съм направо!:evil: [/hide]


 Profile  
 
 Рецепта: Доматен хляб
Сготвено на: 22 Юни, 2005 2:46 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Радвам се, че ти хареса!
[hide]Жалко за скумрията, аз също се "опарих" така с риба от магазин (Европа) :-?, затова вече си взимам само от рибарския в квартала, където доста често зареждат.[/hide]


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB