Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:41 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 23 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Авг, 2007 8:50 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Днес вечеряхме пирожки с този пълнеж и с тази закачлива форма ;) .Бяха божествено вкусни! Тестото е страхотно , наистина! Снимки не успях да направя.. :P изчезнаха за приблизително 2 мин. Благодаря на Малвина за обясненията и зарибявката! :)

За протокола правих ги с масло приблизително 150-160 гр. и дойде много точно , глътна ми още малко брашно.Страашно вкусно!


 Profile  
 
 Рецепта: За маята
Сготвено на: 16 Авг, 2007 12:47 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Защо маята се претрива със сол? А малко захар не се ли слага в тестото?


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Авг, 2007 10:26 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Има 1 с.л. захар. Добавям и щипка сода, за да остане сладко; пък и така тестото не вкисва.

Маята се претрива със сол, за да не бухва прекалено много тестото - това им е хубавото на пирожките и пр. изделия от това тесто, че са тънички с много плънка 8)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 23 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB