Приготвих ги преди по -малко от час и вече ги няма,аз опитах само две..
Не успях да ги снимам,но ще взема назем една снимка докато се сдобия със собствена.Искам да ви изкуша да ги оптате.Приготвят се много лесно и са страшно вкусни.
Необходими продукти: (около 20 броя)
1/3 ч.ч. топла вода
1 п. суха мая(7 гр.)
2 с.л. захар
2 яйца
3/4 ч.ч. хладко мляко
3с.л. размекнато масло
1 ч.л. сол
брашно колкото поеме за меко тесто (по рецепта беше 3 ч.ч. брашно за хляб
,но на мен ми глъна поне 4 ,а може и 5)
1/2 ч.ч. разтопено масло за намазване
1 яйце и 2 с.л. мляко за намазване
сусам,маково семе-по желание
Начин на приготвяне:
Смесваме водата,маята и захарта и оставяме да шупне.Разбиваме яйцата,с маята,млякото маслото добавяме от брашното смесено със солта.Месим до получаване на меко ,еластично тесто.Оставяме да втаса в намазнена покрита купа и разточваме на кора дебела около 1,5 см.Режем на правоъгълници (приблизително 2,5 /5 см.).С тъпата страна на ножа натискаме леко в средата на правоъгълника.Намазваме с разтопеното масло и прегъваме на две.Нареждаме в тава застлана с хартия за печене ,покриваме за да не съхнат и оставяме да втасат.Намазваме със разбитото яйце смесено с млякото.По желание поръсваме със сусам,маково семе..Печем в предварително загрята фурна на 180 ргадуса около 15-20 мин.Сервират се топли.
Приятен апетит!
[hide]Има още няколко начина на оформяне на ''кифлите" (ако мога условно да ги нарека така)
1.Оформяне на топки колкото пинк-понк ,намасляват се и подреждат по 3 в формички за бриош или друг подходящ съд.
2.Оформят се пръчки,намасляват се и се връзват на възел.
[/hide]