Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:06 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
 Рецепта: Parker House Rolls
Сготвено на: 16 Юли, 2005 6:13 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Приготвих ги преди по -малко от час и вече ги няма,аз опитах само две.. :( Не успях да ги снимам,но ще взема назем една снимка докато се сдобия със собствена.Искам да ви изкуша да ги оптате.Приготвят се много лесно и са страшно вкусни.
Image

Необходими продукти: (около 20 броя)
1/3 ч.ч. топла вода
1 п. суха мая(7 гр.)
2 с.л. захар
2 яйца
3/4 ч.ч. хладко мляко
3с.л. размекнато масло
1 ч.л. сол
брашно колкото поеме за меко тесто (по рецепта беше 3 ч.ч. брашно за хляб :roll:,но на мен ми глъна поне 4 ,а може и 5)
1/2 ч.ч. разтопено масло за намазване
1 яйце и 2 с.л. мляко за намазване
сусам,маково семе-по желание

Начин на приготвяне:
Смесваме водата,маята и захарта и оставяме да шупне.Разбиваме яйцата,с маята,млякото маслото добавяме от брашното смесено със солта.Месим до получаване на меко ,еластично тесто.Оставяме да втаса в намазнена покрита купа и разточваме на кора дебела около 1,5 см.Режем на правоъгълници (приблизително 2,5 /5 см.).С тъпата страна на ножа натискаме леко в средата на правоъгълника.Намазваме с разтопеното масло и прегъваме на две.Нареждаме в тава застлана с хартия за печене ,покриваме за да не съхнат и оставяме да втасат.Намазваме със разбитото яйце смесено с млякото.По желание поръсваме със сусам,маково семе..Печем в предварително загрята фурна на 180 ргадуса около 15-20 мин.Сервират се топли.

Приятен апетит!
[hide]Има още няколко начина на оформяне на ''кифлите" (ако мога условно да ги нарека така)
1.Оформяне на топки колкото пинк-понк ,намасляват се и подреждат по 3 в формички за бриош или друг подходящ съд.
2.Оформят се пръчки,намасляват се и се връзват на възел.
[/hide]


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Parker House Rolls
Сготвено на: 17 Юли, 2005 12:36 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
The Crazy Sheep написа:
Приготвих ги преди по -малко от час и вече ги няма,аз опитах само две.. :(


Така става, когато готвиш такива вкуснотии в присъствието на други хора.


The Crazy Sheep написа:
...
2 с.л. захар
...
1 ч.л. сол


Какъв вкус се получава всъщност? Сладък или солен?


 Profile  
 
 Рецепта: Parker House Rolls
Сготвено на: 17 Юли, 2005 1:08 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Леко сладни..без да е сладко.Ухаят на масло и се топят в устата 8).Сега се сещам ,че кашкавал или друго жълто сирене много ще му отива..следващия път ще опитам. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Parker House Rolls
Сготвено на: 18 Юли, 2005 11:28 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
За отгоре или вътре?


 Profile  
 
 Рецепта: Parker House Rolls
Сготвено на: 26 Юли, 2005 10:09 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
За вътре..преди да се прегъне.Сега като се замисля може би ще е по- добре,в случай че останат за другия ден,преди да ги притоплят да сложи малко настърган кашкавал в свивката.Ще опитам и двата варианта,ако мога.. да заделя някоя кифличка за закуска. :twisted:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми

Topic Replies
Бирария Ale House 14

Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB