Продукти за плънката:
2 средно големи патладжана
2 глави лук
1-2 скилидки чесън
250-300г кайма
1/2 връзка магданоз
Патладжаните се обелват и нарязват на кубчета. Посоляват се и се оставят да се отцедят - накрая се доизтискват. Лука се нарязва на ситно и се слага да се задуши в малко мазнина - олио или зехтин. Последователно се добавят
патладжаните, чесъна и каймата, която гледаме да се раздроби. Всичко това се бърка докато остане само на мазнина. Към края слагаме и накълцания магданоз. Посоляваме на вкус.
Взимаме 1-2 пакета кори - според ядачите и големината на тавата

. Намазняваме тавата и започваме да редим половината от корите като на всеки 3 листа слагаме по малко мазнина. Краищата на корите ги оставяме да стърчат нагоре покрай стените на тавата. Изсипваме плънката по средата и разстиламе равномерно. Краищата на корите ги завиваме върху плънката. Останалата част от корите по същия начин - мазнина на всеки 3, но вече не оставяме стърчащи краища, а ги подпъхваме внимателно от страни. Най отгоре мажем съвсем леко с мазнина. Слагаме да печем в загряваща се фурна до готовност.
Баницата може да се консумира и в този вид, но по-завършен и "ханителен" вид и придава следната заливка: 2-3 яйца се разбиват с 1ч.ч. прясно мляко.
Щом баницата се зачерви отгоре я вадя от фурната и с остър нож нарязвам само горните кори, за да може част от заливката да стигне до плънката. Поливам и връщам баницата да се дозапече. Така тя добива много приятен вид и вкус.
Правила съм и вегетариянски вариант - без кайма, слагат се и моркови. Става също много хубаво, само дето трябва да пека кифтетата отделно

.
В момента правя плънката с тиквички в два вариянта единия със сирене и копър, другия разбира се - с кайма.
Да ви е сладко!