Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Окт, 2019 6:34 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Юли, 2005 7:15 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Продукти за плънката:
2 средно големи патладжана
2 глави лук
1-2 скилидки чесън
250-300г кайма
1/2 връзка магданоз

Патладжаните се обелват и нарязват на кубчета. Посоляват се и се оставят да се отцедят - накрая се доизтискват. Лука се нарязва на ситно и се слага да се задуши в малко мазнина - олио или зехтин. Последователно се добавят
патладжаните, чесъна и каймата, която гледаме да се раздроби. Всичко това се бърка докато остане само на мазнина. Към края слагаме и накълцания магданоз. Посоляваме на вкус.
Взимаме 1-2 пакета кори - според ядачите и големината на тавата :lol:. Намазняваме тавата и започваме да редим половината от корите като на всеки 3 листа слагаме по малко мазнина. Краищата на корите ги оставяме да стърчат нагоре покрай стените на тавата. Изсипваме плънката по средата и разстиламе равномерно. Краищата на корите ги завиваме върху плънката. Останалата част от корите по същия начин - мазнина на всеки 3, но вече не оставяме стърчащи краища, а ги подпъхваме внимателно от страни. Най отгоре мажем съвсем леко с мазнина. Слагаме да печем в загряваща се фурна до готовност.
Баницата може да се консумира и в този вид, но по-завършен и "ханителен" вид и придава следната заливка: 2-3 яйца се разбиват с 1ч.ч. прясно мляко.
Щом баницата се зачерви отгоре я вадя от фурната и с остър нож нарязвам само горните кори, за да може част от заливката да стигне до плънката. Поливам и връщам баницата да се дозапече. Така тя добива много приятен вид и вкус.
Правила съм и вегетариянски вариант - без кайма, слагат се и моркови. Става също много хубаво, само дето трябва да пека кифтетата отделно :mrgreen: .
В момента правя плънката с тиквички в два вариянта единия със сирене и копър, другия разбира се - с кайма.

Да ви е сладко!


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Юли, 2005 9:38 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:ligi: Добре, че няма снимка. Току-що закусих, и пак преглъщам нервно.

Надя написа:
...Правила съм и вегетариaнски вариант - без кайма, слагат се и моркови...

Вместо кайма може да се сложат и гъби :bing: А с малко пресен кориандър става чудно!
Благодаря, Надя!
[hide]Като свършат постите, ще я направя[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Окт, 2007 2:45 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Чудна идея е таз баница, и коментара на Биски за гъбите :)
Останали са ми едни оризови кори, а какавто съм фен на патладжаните, ще взема да се пробвам утре с диетичния вариант на тази баница и обещавам да опиша резултата в "Диетични рецепти" :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB