Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 10 Авг, 2020 3:30 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Юли, 2005 9:32 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Продукти:
250г кайма или накълцано пилешко месо
250г манатарки
1главичка лук или 1-2стръка пресен
1/2 връзка магданоз
бучка масло, сол, черен пипер, гъбен бульон
1 лист бутер тесто
1 шепа настърган кашкавал

Начин на приготовление:
В кръгла тефлонова (за предпочитане) тавичка задушаваме каймата с лука. Добавяме гъбите, нарязани на парченца и бъркаме сместта докато се изпари водата. Ако каймата е телешка или използваме пилешко месо, задължително слагаме бучка масло за аромат. Когато сместта придобие готов вид, отстраняваме от котлона и подправяме със сол и черен пипер на вкус, вместо сол можем да сложим кубче гъбен бульон и добяме ситно накълцания магданоз. Взимаме листта бутер тесто и го изрязваме във формата на кръг с диаметър малко по-голям от този на тавичката. Поставяме го върху сместта като подгъваме краищата на тестото към дъното на тавата. Слагаме тавата в сгорещена фурна на 180градуса и печем докато тестото придобие приятен за гледане цвят. Вадим от фурната и обръщаме пая върху голяма чиния. Докато е още гореш го поръсваме с настъргания кашкавал и малко магданоз.
...И раздавате лигавниците! :P
Да ви е сладко!Image


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юли, 2005 9:59 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Като гледам как си подкарала гъбичките, се съмнявам, че ще останат и за догодина! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2005 8:02 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Благодаря ти Надя за чудесната рецепта.Само смених вида на гъбите защото няма откъде да купя такива,но стана страхотно.Използвах пилешка кайма,но ще пробвам и от другата. :roll: :roll: :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2005 10:18 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
vivagd написа:
Благодаря ти Надя за чудесната рецепта.Само смених вида на гъбите защото няма откъде да купя такива,но стана страхотно.Използвах пилешка кайма,но ще пробвам и от другата. :roll: :roll: :roll:

Радвам се, че си изпробвала рецептата и ви е харесала. Да ви е сладко! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2005 2:31 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Днес го правят съседите.Чакам резултата.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Авг, 2005 9:40 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Много ми харесват добросъседските отношения във Варна!


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Авг, 2005 6:52 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Е в едно сме добре,в друго зле...неможе всичко да е идеално,но се стараем.Така и не можахме да го пробваме този пай с манатарки.Сигурно има голяма разлика от другите.Пустият му град като не продават такива видове.Остана да проверя в метро през седмицата.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Авг, 2005 10:45 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Манатарката е наистина много вусна гъба. Заслужава си да я опиташ, ако не си до сега. Не знам във Варна имате ли си пазар като "Женския" във София - там потърси. Виждала съм тук също така и в Била.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Авг, 2005 5:21 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Благодаря за съвета.Имаме няколко пазара,но от непознати часни продавачи несмея да купувам.А пък и Била си нямаме.Разбрах,че е доста вкусна и придава особен аромат на ястията.Ще се опитам данамеря дори и консервирано на зеленчуковата борса.Не се отказвам от оригиналното изпълнение на рецептата,макар,че доста я харесаха с тези гъби поради бързото и лесно приготвяне.Доста биричка изпива.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB