Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:07 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Авг, 2005 11:52 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Хляб със сирене и маслини
(750 гр)

Източник " Форум на Бг-мамма"
240 мл вода
3 с.л. зехтин
1 1/2 с.л. захар
3/4 ч.л. сушена мащерка
1 1/2 ч.л. сол
360 г брашно
2 1/4 ч.л. суха мая
---
55 г натрошено сирене
6 с.л. едро нарязани зелени маслини
3 с.л. нарязани сушени домати
3 с.л. брашно

Постави първите седем съставки в указания ред в машината. Нагласи машината на програма за бял хляб. Пусни я да меси.

Размеси останалите съставки добре. Постави ги в машината след първото месене или при сигнала за поставяне на добавки.

Аз поставям вместо указаните маслини и сушени домати каквото имам в момента -- само маслини, само сушени домати, черни вместо зелени маслини, чушки, лютеница. Понякога добавям чесън или песто. Мащерката, разбира се, може да се замени с други подправки -- например чубрица. Гледам количеството смес да не се променя и влажността да остава същата


Attachments:
______757[1].jpg [81.7 KiB]
Downloaded 1 time
 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2005 11:16 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
marabu, много ти благодаря!
Ох, какви мързеливи сандвичи (филия с масло) ще станат от този хляб!!!

Може ли вместо сушени, да сложа 'филетирани' (т.е. почистени от семките и люспите) домати (БГ сушените са твърдички, а вносните в зехтин са доста скъпи)?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2005 1:17 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Не вярвам да не може . Аз лично имам от Била незнам май бяха БГ сушени домати и тях ги слагам , понякога и без тях. Общо взето те придават онази киселинка , която е НЯММ :)


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Фев, 2006 12:22 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Това изглежда наистина превъзходно. Но такива кат' нас, дето си нямаме машина за хляб, как трябва да процедираме?

Може ли обяснение стъпка по стъпка като за полу- и три-четвърт-идиоти?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Фев, 2006 12:31 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Не съм Марабу, но като човек, който не използва машина за хляб, действам по следната схема:

1. Замесва се тестото.
2. Оставя се да втаса на топло (18 - 30 С), покрито с кърпа.
3. Премесва се и се оформя хлебчето.
4. Слага се в намазнена тава.
5. Оставя се да втаса.
6. Пече се в предварително загрята фурна.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Фев, 2006 1:01 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
biskvitka Благодаря ! Само да добавя, ако е леко лепкаво тестото .. ръцете се намазват с олио .. така по лесно се оформя хляба.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB