Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 30 Ное, 2020 10:49 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 08 Авг, 2005 10:04 am Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Ръжен хляб в хлебопекарна машина

140 мл вода
142 мл кисело мляко
2 ч.л. сол
2 ч.л. кафява захар или 3 ч.л. мед
2 с.л. олио
225 гр. бяло брашно
225 гр. ръжено брашно
1 1/4 ч.л. суха мая

Продуктите се слагат в горния ред. Програма за пълнозърнест хляб, към 3 ч 30 мин горе-долу. Препичане - степен 2.

Колкото по-кисело е киселото мляко, толкова по-добре. Разбива се хубаво с водата, преди да се сипе в чашата на машината.

Медът е моя измишльотина, защото нямах кафява захар, а бях чела в други рецепти за мед в ръжения хляб вместо меласа .

Става невероятно вкусно, киселичко, лепкаво, въобще - както си му е редът

* Не виждам причина да не стане без машина


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB