Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Ное, 2018 11:36 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 15 Авг, 2005 4:53 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Царевичен хляб с червени чушки

1 ч.ч.=240 мл

1 1/2 ч.ч. качамак/жълто царевично брашно
1 ч.л. сол
3 ч.ч. пшенично брашно
1 с.л. захар
10 г прясна/1 ч.л. суха мая
2 чушки червена капия
1 с.л. зехтин

Чушките се изпичат, обелват и нарязват на кубчета.

Смесват се царевичното, пшеничното брашно, солта, захарта и маята (направих квас от 1 ч.ч. пшенично брашно, захарта и 1 1/2 ч.ч. хладка вода)

Добавят се чушките.

В сухата смес се добавят зехтинът и 1 1/4 ч.ч. вода (на мен ми се струва малко). Замесва се не много твърдо тесто.

Меси се около 10 минути.

Тестото се прехвърля в намаслена купа. Покрива се с фолио и се оставя на топло за около час или докато при втасването удвои обема си.

Оформят се две хлебчета по 15-17 см или едно 25-30 см (според това, какви форми имате - моята правоъгълна форма за кекс е 30 см)

Хлябът се покрива с фолио или се намазва със зехтин и се пече след 45 мин в загрята до 425F/220С фурна, докато коричката му стане златиста.

Изважда се от фурната, оставя се за 5 мин във формата и се доизстудява върху решетка.

Хлябът се поднася топъл, със зрял фасул яхния, например :mrgreen:

Забележка: хлябът стана доста хрупкав а царевичното брашно се усеща. Следващия път ще попаря качамака с вряла вода, за да стане хлебчето по-меко.

P.S. Лютите чушки са за украса - тях никой не смее да ги яде.


Attachments:
corn_bread_pepper.jpg [207.91 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 16 Авг, 2005 10:21 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Малеееее! Този хлебец ще изтопи цяла тава сос от токущо опържени кифтета! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Авг, 2005 12:44 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Направих го снощи,много приятен и ароматен хляб се получи..снощи почти не му обърнахме внимание,понеже съвем "далновидно" :oops: ,правих "китайско" за вечеря..Тази сутрин обаче,след като беше отлежал..за закуска на парти грила с масълце и кашкавал..(да не ви обяснявам колко беше вкусно) ,видях ме му сметката-3-мата :twisted:.
За брашното Бисквитка беше права,усеща се,на мен обаче ми харесва точно така и не бих го променила.След като престоя,определено вкусът и ароматът му стана още по-хубав.Опиатайте,ако сте почитатели на царевични хлябове,качамици и други подобни,няма начин да не ви хареса.. :)
Благодаря на Бисквитка,за това че сподели рецептата! :flow:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Авг, 2005 12:24 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ще взема и това да си го сложа при любимите! Ама като се прибера у дома след този пуст ремонт, ще трябва два месеца да не излизам от куФнята.

Лелееее, ще стана 100 кила! (сега съм 90 :mrgreen: )


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB