Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:35 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 22 Сеп, 2005 5:39 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Рецептата е на Shonned от all.bg (а грозната снимка е моя :mrgreen: )

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол (аз я пропуснах)
1 ч.ч. настъргано сирене
1 яйце
30 г краве масло

От брашното и разбитото до шупване със содата кисело мляко, солта, яйцето и сиренето се замесва меко тесто. Разделя се на 7-8 топчета (моита май бяха 11 :oops: ).

В средата на всяко топче се прави вдлъбнатина и в нея се слага парченце масло.

Хлебчетата се пекат на силна фурна (220-250С) до зачервяване.

Поднасят се топли, с айран или чай (ако сте болни :mrgreen: ).


Attachments:
small_breads.jpg [168.56 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 22 Сеп, 2005 8:41 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Тези содени питчици са трепач за бърза консумация - видях рецептата преди време в гювеча. Нямаше яйце, обаче. Просто, но неочаквано вкусничко. Носят на импровизации с прибавяне на сусам, кимион, корн флекс и каквото ви хрумне. Снимката изобщо не е грозна, бисквитчо, те трябва да имат артистичен, небрежно-елегантен вид. Както казваше баба ми навремето: "Бъди подозрителна към много опипаните загладени ястия" ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Сеп, 2005 10:35 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
И аз съм правила много подобни на тези..без яйце,с малко повече мляко и в дупчицата освен масло се слагаше и кашкавал.Казваха се "Малки питки без да ги пипнеш с пръст".. :) Стархотни са..никак не са грозни,напротив много апетитно изглеждат освен това съм убедена ,че са много вкусни! :P


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Сеп, 2005 4:17 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ако позволите да се изкажа като човек хуманист, с няколко семестъра "История на изкуството". Снимката е добра, много добре композирана, без излишни детайли. Добре е осветена и позволява на публиката да си представи съвсем точно вкуса на тези питки.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB