Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:41 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 24 Сеп, 2005 12:53 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:
300 гр.кисело мляко
150 гр.царевично финно смляно брашно
150 гр.пшенично брашно
100 гр.кашкавал
100 гр.масло
50 гр.сирене
2 яйца
100-150 гр.варена царевица /или стерилизирана/
2 стръка зелен лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 с.л.захар
2 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.сол
1/2 ч.л.сода бикарбонат

Приготвяне:
Киселото мляко се разбърква със содата бикарбонат. Двете брашна се смесват, добавят се бакпулвер, захар и сол и се разбъркват добре.

Яйцата се разбиват, в тях се налива киселото мляко и постепенно се изсипва брашнената смес. Разбива се добре.

Почистените от семето чушки се нарязват на малки кубчета. Маслото се поставя в тава с диаметър 25 см. и се разтопява.

Царевичните зърна и половината чушки се разбъркват с брашнената смес, наливат се 3/4 от разтопеното масло, добавя се наситнения лук. Разбърква се и се излива в тавата с останалото масло.

Питата се поръсва с настърган кашкавал и сирене. Отгоре се разпределят останалите чушки. Пече се 20-25 мин.при температура 180 градуса.


Рецептата взех от Бон Апети и останахме очаровани от прекрасния вкус.
Пробвайте и вие. Добър апетит.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB