ФОКАЧА
Източник: Сенди
1.5 ч л суха мая
175 мл топлo мляко или вода
250-300 г брашно тип 500
2 с л зехтин за тестото
0.5 с л захар
0.5 с л сол
Отгоре :
1 ч л суха мащерка
1 ч л сух босилек
пармезан (на вкус)
. Маята се разтваря в топло мляко (вода) и се оставя за 5 мин. След което
се добавя брашно, 2 с л зехти, заар и сол. Всичко се омесва...
. След което върху набрашнена повърхност се слага тесто и се меси, докато не стане еластично.
. Разделя се тестото на 2 части (еднакви)
. Всяка част се разточва в кръг (форма 25 см )
. Тавата се намазва със зехтин и се слага единия кръг, след което се полага другият ..
. Покрива се със "свежо" фолио и се оставя 1.5 ч
. 15 мин преди печенето напръсква се с зехтин и се правят дупки ...Отгоре се поръсва с мащерка, босилек и пармезан
. Пече се в предварително нагрята фурна 200 С около 20-25 мин
* Брашното е точно 300 г... Пак машината го меси... Без пармезан... Времето си беше 30 мин... Стана божествена... Снимката си на авторката
Оригиналът