Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:26 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Окт, 2005 10:41 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
ФОКАЧА

Източник: Сенди

1.5 ч л суха мая
175 мл топлo мляко или вода
250-300 г брашно тип 500
2 с л зехтин за тестото
0.5 с л захар
0.5 с л сол

Отгоре :
1 ч л суха мащерка
1 ч л сух босилек
пармезан (на вкус)

. Маята се разтваря в топло мляко (вода) и се оставя за 5 мин. След което
се добавя брашно, 2 с л зехти, заар и сол. Всичко се омесва...
. След което върху набрашнена повърхност се слага тесто и се меси, докато не стане еластично.
. Разделя се тестото на 2 части (еднакви)
. Всяка част се разточва в кръг (форма 25 см )
. Тавата се намазва със зехтин и се слага единия кръг, след което се полага другият ..
. Покрива се със "свежо" фолио и се оставя 1.5 ч
. 15 мин преди печенето напръсква се с зехтин и се правят дупки ...Отгоре се поръсва с мащерка, босилек и пармезан
. Пече се в предварително нагрята фурна 200 С около 20-25 мин

* Брашното е точно 300 г... Пак машината го меси... Без пармезан... Времето си беше 30 мин... Стана божествена... Снимката си на авторката 8)

Оригиналът


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Окт, 2005 9:54 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:knife: Ооо, с пармезан, с пармезан..звучи мноого добре!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB