Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:43 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Окт, 2005 8:18 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:
1 лист бутер тесто
500 гр. сварени картофи (по-дребни и почети еднакви по големина)
20 гр. масло
200 мл. сметана
100 гр. бекон
150 гр. кашкавал
1 к.чаша орехи
4 яйца
2 склиди чесън, сол, черен пипер, индийско орехче на вкус

Приготвяне:
Тестото разточете и тапицирайте с него малка, но дълбока тавичка. Краищата на тестото остават да висят извън тавата.

Намажете тестото с разтопеното масло.

Сварените и обелени картофи наредете цели върху тестото.

Поръсете между тях ситно нарязания бекон и орехите.

Разбиите яйцата със сметаната, нарязания чесън, сол, пипер и индийско орехче и залейте с тази течност питата (по желание и задушени гъби).

Висящите краища на тестото прехвърлете върху питата в тавата.

Поръсете с настъргания кашкавал и изпечете за 40-45 мин. на 180 градуса.

Може да се ползва и за гарнитура към варени и печени меса и колбаси.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Окт, 2005 10:04 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ей ,много интересно звучи това! :)
Само да питам тестото изцяло ли трябва да покрива плънката или като ръб ,отстрани?


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Окт, 2005 7:58 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Изцяло да се покрие.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB