inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 29 Юли, 2014 5:33 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Окт, 2005 10:03 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 07 Сеп, 2005 9:39 pm Сря
Мнения: 35
Пареното тесто което правя е със следната рецепта:
130 гр. брашно
130 вода
60 гр. масло или олио
4 яйца
щипка сол

Слагам водата да заври със олиото и солта. Отдръпвам съда от котлона и прибавям брашното, като се бърка бързичко, за да не стане на бучки. След като се охлади сместа, прибавям едно по едно яйцата. От така полученото тесто в намаслена и набрашнена тава шприцовам еклерчетата. Печем на 180 градуса, като първите 10 мин. не отваряме фурната, за да не спадат.


 Profile  
 
 Рецепта: Парено тесто
Сготвено на: 23 Ное, 2005 6:59 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:58 am Сря
Мнения: 87
Тука нещо не е наред с дозата. Отдавна исках да направя еклери и тази рецепта ми допадна. Взех дори кухненското кантарче да дозирам точно. Туй дето искам да го напиша май е за неуспехите в кухната, но понеже се касае точно за тази рецепта го пиша тук. ..Та забърках вареното тесто и всичко изглеждаше много добре докато не добавих яйцата - стана една полутечна пихтия, която се наложи да досгъстявам с брашно (което вече не беше парено), за да мога поне с лъжица да я слагам в тавата за печене. На вид станаха много красиви еклери, но като ги опитахме - баха някакви питки с крем :oops: . Моля, дайте някаква по-точна дозировка за тесто за еклери :plz: , защото много ме е яд :head: .


 Profile  
 
 Рецепта: Парено тесто
Сготвено на: 23 Ное, 2005 8:41 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Ами какво да направя сега - като не гледам, :oops: взех че набедих Крис, че правил еклери, без аз да знам. :oops: А той само ги опита... и не повтори.
Та да си призная - туй гореописаното е от МОЕ ИМЕ - признавам си. :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Парено тесто
Сготвено на: 24 Ное, 2005 11:22 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 07 Сеп, 2005 9:39 pm Сря
Мнения: 35
Лелелееее хиляди извинения, че не се е получило нищо:(( Аз от години го приготвям това парено тесто за еклери и винаги ми се получава. Ако е спазено условието яйцата да се прибавят едно по едно./като се сложи първото яйце се бърка докато сместа го поеме напълно и така до 4 яйце/ не виждам причина да не стане.Още веднъж хиляди извинения....аз реших да бъда полезна пък то какво стана :( :oops: :cry:


 Profile  
 
 Рецепта: Парено тесто
Сготвено на: 24 Ное, 2005 11:35 am Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Венци написа:
....аз реших да бъда полезна пък то какво стана :oops: :cry:
Не се притеснявай, може яйцата, които е ползвала Надето, да не са били с подходящата температура, да не е спазена технологията, брашното да е било друг вид и т.н.

@Надя, опитай с еклерите на Мишуенцето, може пък да стане ;).


 Profile  
 
 Рецепта: Парено тесто
Сготвено на: 24 Ное, 2005 3:26 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Моятя версия е, че яйцата, които е ползвала Надето, са били по-големи. Трябвало е да спреш да добавяш яйца още щом тестото е станало достатъчно гъсто.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB