Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:00 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Окт, 2005 6:02 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Сеп, 2005 12:35 pm Пон
Мнения: 15
Козунак

Продукти:
370 гр. Брашно
20 гр свежа и ли 4 гр суха мая
3 яйца. Отделя се една лъжица за мазане отгоре
100 мл. прясно мляко
150 гр. захар
щипка сол
50 гр масло
кора от лимон, ванилия, ром, стафиди, бадеми, орехи, канела
3 с.л. олио

Приготвяне:
Стафидите се накисват във вода и преди да се добавят се слагат в брашното. Яйцата се разбиват със захарта и лимонената кора и ванилията. Ако са студени, да се затоплят в микровълновата. Маята се разтваря в затоплено мляко с малко захар и брашно. Част от брашното се насипва във формата със солта, яйцата, брашното и млякото с маята (ако е свежа) Като почне да меси се добавя по малко разтопено масло. Като го поеме се добавят 3 с.л. олио. Като даде сигнал за добавяне на продукти – стафидите. Ако тесто е течно може да се добави още брашно.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Окт, 2005 6:06 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Valja написа:
Яйцата се разбиват със захарта и лимонената кора и ванилията. Ако са студени, да се затоплят в микровълновата.
Яйца във микро е малко опасна комбинация или има някакъв трик, за да не "избухват"?


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Окт, 2005 6:10 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Сеп, 2005 12:35 pm Пон
Мнения: 15
MR.LAZY написа:
Valja написа:
Яйцата се разбиват със захарта и лимонената кора и ванилията. Ако са студени, да се затоплят в микровълновата.
Яйца във микро е малко опасна комбинация или има някакъв трик, за да не "избухват"?


Яйцата са чукнати и разбити предварително. Така няма никаква опасност от избухване. По принцип, като са счупени, дори и да са "яйца на очи", ако се пробият леко с вилица върху жълтъка, няма проблеми.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Мар, 2008 12:48 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 24 Мар, 2008 11:36 am Пон
Мнения: 2
Моето тесто стана течно, като боза


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB