Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:47 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Ное, 2005 1:48 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Закрита фокача с рикота, спанак, шунка


Тесто

Пълнеж

50 г пресен спанак
400 г рикота ( извара, крем сирене тип "Филаделфия" )
200 г шунка ( салам тип Телешки, бекон и т.н)

. Тестото се разделя на 2 части
. Всяка част се разточва кръг около 20-25 см
. Отгоре се реди рикота, спанак, шунка
. Отгоре се покрива с втория кръг и се защипва с вилица
. Може да се напръска с олио отгоре и да се поръси с розмарин
. Пече се в предварително загрята фурна 220 С около 15 - 18 мин

** Направих я вчера ... МММММММ, вкусно ... нямах спанак ... сложих само шунка, рикота (беше купена за някакъв десерт, но забравена :-? :roll: ... ). Настъргах и малко кашкавал вътре ...
Децата след обилна вечеря си довършиха с фокачата... Поръчката сутринта беше на Гого : " Мамо може ли да направиш пак ония хляб ... с бялото вътре :lol:


Image


Attachments:
File comment: Закрита фокача с рикота, спанак, шунка
dscn5673_sm.jpg [19.25 KiB]
Downloaded 2 times
 Profile  
 
Сготвено на: 10 Ное, 2005 2:33 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
marabu написа:
Поръчката сутринта беше на Гого : " Мамо може ли да направиш пак ония хляб ... с бялото вътре :lol:

Абе умното си е умно, от малко си му личи :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB