Закрита фокача с рикота, спанак, шунка
Тесто
Пълнеж
50 г пресен спанак
400 г рикота ( извара, крем сирене тип "Филаделфия" )
200 г шунка ( салам тип Телешки, бекон и т.н)
. Тестото се разделя на 2 части
. Всяка част се разточва кръг около 20-25 см
. Отгоре се реди рикота, спанак, шунка
. Отгоре се покрива с втория кръг и се защипва с вилица
. Може да се напръска с олио отгоре и да се поръси с розмарин
. Пече се в предварително загрята фурна 220 С около 15 - 18 мин
** Направих я вчера ... МММММММ, вкусно ... нямах спанак ... сложих само шунка, рикота (беше купена за някакъв десерт, но забравена
... ). Настъргах и малко кашкавал вътре ...
Децата след обилна вечеря си довършиха с фокачата... Поръчката сутринта беше на Гого : " Мамо може ли да направиш пак ония хляб ... с бялото вътре
