Паратха
Необходими продукти:
175 гр. типово брашно
175 гр. бяло брашно + още за намазване
1/2 ч.л.сол
10 с.л. претопено масло
олило за намазване
Начин на приготвяне:
Пресейте 2-та вида брашно,добавете 2-3 с.л. масло и бавно долейте достатъчно вода (окло 200 мл. )за да получите меко тесто.
Премесете брашното в/ набрашнена повърхност ,да стане гладко.Поставете го в намазан с олио торбичка и оставете да почине 30 мин.
Разделете тестото на 12 топки и разточете на кръг (15 см),като държите останалите покрити.Намажете с малко претопено масло,прегънете на две .намажете пак с масло и прегънете на триъгълник.Разточете триъгълника с височина 18 см .Загрейте тиган с дебело дъно и намажете с масло.Поставете питката ,докато се пече намажете горната страна с претопеното масло,обърнете и печете от другата страна.
Приятен апетит!