Лаваш
Източник :
Carina
450 г брашно
50 мл царевично брашно (качамак)
2 ч л мая
2 ч л захар
2 ч л сол
2 с л олио
250 мл топла вода
. Омесва се тесто от половината брашно, захар, сол, мая и качамака...
. Пресява се останалото брашно и се меси до еластично тесто, като накрая се добавя олиото...
. Тестото се покрива и се оставя на топло място да се увеличи два пъти
. От тестото се правят една голяма или две средни питки с пръсти които са намазани с олио ...
. По дължината на лаваша се правят линии (карета) ..
Тесто
. Покриват се и се оставят още за 30 мин ...
. Питките се намазват с жълтък който е разбит с 2 с л вода или олио....
. Пекат се в предварително загрята фурна 210 С около 20 мин или до златист цвят...
* Всичко правих по рецепта освен, че направих само една питка ....И снимах само тесто
... Така че пускам линк да видите готовия резултат
ТУК