Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:04 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 30 Ное, 2005 10:18 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Бейгъл с лют пипер
(Jalapeno Bagels)

Източник : The Bread Baker Bible


1 чаша = 250 мл


1 3/4 чаша топла вода
1/2 ч л мая
2 ч л сол
1 1/2 с л захар
5-6 чаши брашно
1/3 чаши ситно нарязана люта чушка (jalapeno)
1/4 чаша сладък червен пипер...


. Маята заедно със захарта и солта се разтваря във водата...
. Добавя се брашното и ситно нарязаната чушка ...
. Омесва се и се оформя като топка.. у се меси още 10-12 мин, ако трябва се добавя брашно...
. Добавя се и червения пипер....след коеот за 10 мин се оставя да си почине тестото...
. Разделя се на 12 части ..
. Всяка част се разточва във вид на дълъг кренвирш..Оформя се геврека..
. Крайщата се закрепват добре....
. Покриват се с влажна кърпа и се оставя за 1 - 1 1/2 часа....
. В голяма тенжера(4.5-9 л) се кипва вода и се слагат гевреците, докато не изплуват на повърхноста(15-30 сек)
. Изваждат се о водата и се поставят върху намазнена тава ...
. В предварително загрята фурна 200 С 10-15 мин ..


**Правих половин порция както винаги за проба... но все пак сложих 1.2 ч мая, защото 1.4 ми се стори малко
Тестото направих сутринта .. оформих бейгълите и постояха 1 час на стайна температура .. но после оставих в хладилника..
Вечерта пекох...


Image
Image


Attachments:
img_0149_ready.jpg [55.01 KiB]
Downloaded 2 times
img_0145_boiled.jpg [55.92 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2005 10:25 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Възхищавам ти се на мерака, Пиле Шарено! Кога ли ще имам достатъчно свободно време да си готвя нови и нови нещица? Май нивгаж.

Но нали затова е Форумът?! Да се наслаждаваме поне на произведенията на приятелите!


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2005 10:49 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Благодаря :roll: мерака си го имам.. време по малко от мерака :) опитвам се да балансирам нещата.. а сега с новия Канон ми е по лесно да отразявам готварските опити ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2005 12:14 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Какъв им е произходът на тез вкусотийки?


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2005 12:45 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Америка .... Геврек на Български , обаче е по дебел и по мек .. Супер за закуска .. разрязваш на две препичаш на тостера и после намазваш с creem cheese ( Филаделфия иили нещо от този вид .. доматче и :coffe: разбира се )


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2005 1:08 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Ное, 2005 6:48 pm Съб
Мнения: 63
Определено много вкусно изглеждат! :ligi:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB