Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Окт, 2018 10:47 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 30 Ное, 2005 1:37 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Ное, 2005 6:48 pm Съб
Мнения: 63
Всеки знае,че наближават коледните и новогодишни празници,а на трапезата не може да няма обреден хляб и кравайчета. ;)

Обреден хляб

ПРОДУКТИ:
Брашно - 600гр
Мая - 10гр
Сол - 10гр
Вода - 350гр

ПРИГОТВЯНЕ:
Пресятото брашно,разметата с хладка вода мая и солта се замесват.
Месенето продължава,докато тестото престане да лепне по стените на съда.
При температура около 30 градуса тестото втасва 2-3 часа.
Ако брашното е със силен глутен,може да се примеси още един път.
Тестото се окръглява,втасва още 30-40 минути и се пече при температура 240-260 градуса.За да придобие по-добър вид,хрябът преди печене може да се намаже с разбито яйце и да се украси с фигурки,изработени от малко отделено тесто,измесено с още малко брашно,за да стане по-твърдо.
:mistle:

Кравайчета

ПРОДУКТИ:

Брашно - 1кг
Мя - 15гр
Мляко - 400гр
Сол - 10гр
Сусам за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ:
От продуктите се измесва по-твърдо тесто,оформят се кравайчета,оставят се да втасат,намокрят се с вода и се поръсвар със сусам.Пекът се в загрята фурна.
:mistle:
Знам,че не може 2 рецепти на веднъж,но не върви да ги разделям,а и втората е кратичка.
Надявам се да са ви от полза за тези хубави и святи празници!
:flow:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB