Ето и обещаните пирожки:
Пирожки с гъби
1 пакет бутер тесто (500 гр.)
350-400гр гъби
1 глава лук(ако ви се намира пресен още по добре)
1/4-1/3 кофичка заквасена сметана (от 200 гр.)
малко масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:Сваряваме гъбите за 5-6 мин,нарязваме ги на парчета (по ваш вкус) и ги задушаваме в маслото ,прибавяме и ситно нарязания лук ,след като омекне сваляме от огън подправяме ,добавяме сметаната ,разбъркваме добре и леко охлаждаме.
Размразяваме тестото на стайна температура (по добре е в хладилник ,но е по бавно),като внимаваме да не стане много меко..и тук има 2 варианта :
1.Разделяме на 2 тестото и си правим един пирог или баница както искате го наричайте т.е поставяме в леко навлажнена тава едната кора после плънката и отгоре другата кора..печем в предварително загрята фурна 200 градуса докато се зачерви.
2.Правим си индивидуални пирожки по наш вкус... може да си нарежете тестото на кръгчета и да ги слепите като пирожки,може на квадратчета,правоъгълничета и после да ги направите на банички...Все едно режете на каквато форма пожелаете слагате плънката хубаво притискате ,ако искате може малко с вилицата да направите декорация на ръба..Пекат се в предварително загрята фурна 200 гр. до зачервяване.
Приятен апетит!