Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:32 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Дек, 2005 5:09 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Дек, 2005 4:18 pm Пет
Мнения: 2
Location: Испания
Здравейте!!!

Не знам дали търсите рецептата за гюзлемите все още, но ще ви я напиша. Това е любимото ядене на моето семейство.

500 гр. топла вода
1 суп. лъж. сол
1 каф. лъж. хлебна сода
брашно за средно меко тесто

Взема се от тестото топка, голяма колкото един лимон, и се разточва на тънка кора, маже се с мазнина и се поръсва със сирене. Сгъва се на плик и се пече на сач.

Приятен апетит!!!!!


 Profile  
 
 Рецепта: Гюзлеми
Сготвено на: 10 Яну, 2006 7:50 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Дек, 2005 9:02 pm Чет
Мнения: 25
Location: Сингапур
Бабата на жена ми правеше "платеки" - не знам какво беше тестото, но доста бяха подобни на гюзлемите и също ги печеше върху сач. Правеше и "два пъти токано" - разточваше големи парчета тесто, поръсваше ги със сирене, прегъваше, разточваше наново и след това режеше парчета, които печеше на сача. Много вкусни нещица!


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Яну, 2006 8:00 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Малееее...голяма вкусотия е!Ами сега като нямам сач...Още утре на магазина,а за тази вечер ще му спретна един тутманик ама не е същото :ligi: :ligi:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Яну, 2006 8:41 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Вили, жалко, че не ми достигат някакви си 200 000 евро, за да ти стана съседка и да опитвам от твоите манджи...
За Сингапур да не говорим :evil:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Яну, 2006 9:07 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Скъпа моя,съседка можеш винаги да ми станеш разбира се срещу много по-скромна сума.И защо реши ,че сумата е толкова...


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Яну, 2006 9:18 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ако имах 200 000 евро, щях да каня Вили всяка седмица на мои разноски да ни сготвя по нещо.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Яну, 2006 9:30 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Абе съгласна съм и без пари ще дойда...но защо сумата е такава...???
Може би го свързвате с работата ми.Е имам и вила но поне за половината...
А ако ги имах и аз поне щях да купя на всички по един сач,един чувал брашно и да ви платя тока докато ги правите :ligi:


 Profile  
 
 Рецепта: Гюзлеми
Сготвено на: 11 Яну, 2006 6:56 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Дек, 2005 9:02 pm Чет
Мнения: 25
Location: Сингапур
Абе, това с парите теоретично може да се реши, само няма кой да ни докара баба Стоянка от "там" за да ни покаже как ги правеше онези вкусотии... :(
А сач и аз си нямам в Сингапур, но изненадващо си намерих гювеч - с капак, но от бяла глина. Някаква рецепта за по-различен гювеч :?:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Яну, 2006 10:22 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
За баба"Стоянка"...там съм съгласна.Пак от нея...за гювеча:свински джолан /предварително сварен и обезкостен или някакво друго крехко месце с пресни зеленчуци лук,домат,пипер,патладжан,тиквичка,морков ,картофи ,олио заляти с бульона и малко подправки става много добре. :yami:
Въпрос на вкус.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB