Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:43 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 15 Дек, 2005 11:10 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Пирог "Четири сезона"

Източник: Jul -Jul

Тесто
250 - 300 г брашно
1 ч л сол
125 г меко масло или маргарин
вода
1 желтък (може едно яйце)
Пълнеж:
300 мл готварска сметана 35 %
3 яйце и 1 желтък
80 г синьо сирене
80 г изварен кашкавал тип " Моцарела"
80 г Камембер
80 г Ементал
босилек
черен пипер
естрагон
червен пипер

. Всички продукти за тестото се поставят в купа и при постепенно добавяне на вода се замесва еластично тесто
. Отделя се малко тесто за стените и се поставя тестото във форма (~24см )като се покриват и стените.. Прави се първата стена(преградка) , след това останалото тесто се дели на 2 и се правят още две преградки...

. Формата се поставя в хладилника и се прави пълнежа
. Сметана леко се разбива и се добавят яйцата, пак се разбиват ...
. Формата се изважда и се запълват секторите със сметановата смес, но не догоре, за да остане място за сирената...
. Сирената се нарязва на кубчета и се поставят по вид на сектор..
. Отгоре се поръват с подправки
камембер -черен пипер; моцарелла- босилек; синьо сирене- естрагон; ементал - червен пипер

. В предварително загрята фурна 180 С около 40 мин...


** Моя коментар: може да се сложат всякакви видове сирена, кашкавали..Това важи и за подправки..Сложи цяло яйце в тесто, както и 4 яйца в пълнежа..Водата е горе-долу 70 мл ...Времето беше към 50 мин и накрая се оказа ,че пак не се пропекъл :evil: Наложи се да се допече 5 мин на MW... Разрез няма .....изядоха :twisted:

Добър Апетит!


Attachments:
Picture 032.jpg [43.38 KiB]
Downloaded 1 time
Picture 024.jpg [43.99 KiB]
Downloaded 1 time
Picture 015.jpg [29.25 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 15 Дек, 2005 11:39 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ей, все повече вкусотии правиш... А това е страхотна идея за глезльовци - един обича едно, друг друго и така за всекиго по парче с предпочитаните съставки.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB