РасстегаиТова са кифлички с рибен пълнеж. Обикновено се поднасят вместо хляб с рибена супа (уха или рибна солянка) или само с бульон.
Тестото е
хручшовско, с добавка на трици и зародиш.
Плънка:
1 комплект "Рагу от сьомга"
1-2 глави лук
5 с.л. бисерен ориз
пресен копър
сваряват се кокалите (глава, гръбнак, опашка и перки) с повечко вода и се изважда месото. От бульона (отделя се около 1/2 ч.ч.) и част от месцето се прави
супа.
Оризът се сварява в голямо количество подсолена вода и се отцежда. Лукът се нарязва ситно и се запържва.
Смесват се месото, оризът, лукът и ситно нарязан копър.
Тестото се разточва на кора с дебелина около 4 мм. Изрязват се кръгчета с диаметър 12 см и в средата се слага по 1 с.л. от плънката. краищата се срещата и се защипват, като в средата се оставя дупчица.
Кифличките се пекат при Т 200 С.
В дупчиците на готовите кифлички се сипва по малко бульон, за да бъдат сочни.
Поднасят се веднага, със супа или бульон.