Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:19 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Апр, 2006 5:07 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Расстегаи

Това са кифлички с рибен пълнеж. Обикновено се поднасят вместо хляб с рибена супа (уха или рибна солянка) или само с бульон.

Тестото е хручшовско, с добавка на трици и зародиш.

Плънка:
1 комплект "Рагу от сьомга"
1-2 глави лук
5 с.л. бисерен ориз
пресен копър

сваряват се кокалите (глава, гръбнак, опашка и перки) с повечко вода и се изважда месото. От бульона (отделя се около 1/2 ч.ч.) и част от месцето се прави супа.

Оризът се сварява в голямо количество подсолена вода и се отцежда. Лукът се нарязва ситно и се запържва.
Смесват се месото, оризът, лукът и ситно нарязан копър.

Тестото се разточва на кора с дебелина около 4 мм. Изрязват се кръгчета с диаметър 12 см и в средата се слага по 1 с.л. от плънката. краищата се срещата и се защипват, като в средата се оставя дупчица.

Кифличките се пекат при Т 200 С.

В дупчиците на готовите кифлички се сипва по малко бульон, за да бъдат сочни.

Поднасят се веднага, със супа или бульон.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Апр, 2006 1:00 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ухааааааааа, кифлички с рибка? Това е по моята част определено :bing: Ще се пробвам, въпреки че в тестата ич ме няма... :oops: Не може ли да има малко повечко сьомга вътре, така де, само мъничко...


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Апр, 2006 6:01 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Формата определено е закачлива... ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Апр, 2006 8:36 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
to4ica написа:
...Не може ли да има малко повечко сьомга вътре, така де, само мъничко...

Може, но дали ще успееш да ги затвориш?

Тестото не би трябвало да се надигне много, така че не стават прекалено тестени.

1 с.л. плънка не е малко за кифличка, малко по-голяма от яйце.

Алеко написа:
Формата определено е закачлива...

Затова събрах смелост да ги пусна чак сега :oops: (пекох ги след Нова година)...


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Апр, 2006 9:47 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Формата е убиец! :mrgreen:
Аз само бих сложила и малко черно пиперрче..и са ми идеални! :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB