[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Въздушни бухти (оладьи)
inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 23 Ное, 2014 2:30 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Май, 2006 11:01 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Днес влязох в прегрешение. :twisted: Ядох въглехидрати до пръсване. :oops: Виновни са Марабу и Mishelle ..лоши, лошии.Изкушиха ме. :roll:

Не съжалявам..заслужаваше си.. :mrgreen: Това са най-вкусните бухти, които съм яла някога!!Прекрасни, пухкавки, дъхави, златисти.. 8) Давам линк и към снимката, за да се изкушите и вие! :P Непременно ги опитайте, няма да съжалявате! :)

Въздушни бухти (оладьи)

Продукти:

250 мл кисело мляко
1 яйце
2 с л разтопено масло
1 ч л ванилова есенция
140-150 г брашно
2 с л захар
1/4 ч л сол
1/2 ч л сода
1 ч л бакпулвер


Приготвяне:

• В купа се разбиват добре киселото мляко, маслото и ванилията.
• Отделно се пресява брашното, солта, содата и бакпулвера.
• Сега най-важното : изсипете сухите съставки към мокрите и объркайте, но само колкото сухите да се смесят с мокрите съставки.
НЕ ТРЯБВА да се бърка до гладка смес.
• Тестото трябва да изглежда на буци (след "втасването" ще изчезнат).
• Оставете настрани за 15-20 минути.
• В намаслен и загрят тиган се пържат бухти (оформете ги с помощта на супена лъжица).

Вариант: Можете да добавите в тестото нарязани на кубчета ябълки или горски ягоди.


Страшно лесно и бързо се приготвят, невероятно вкусни са!

Благодаря , Марабу! :flow: :kiss:

П.С. Тази доза според мен стига точно за 2-ма души.Аз направих двойна..останаха ми точно 7 бухти.Ние сме 3-ма. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Май, 2006 5:47 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Е, това е вече пълно безобразие! Токущо изядох една "Шведска принцеса", ама пак ми се дояде, дори и когато не е мръФка!


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Май, 2006 7:18 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Чудни са!
Днес имах честта и удоволствието да ги опитам, за което благодаря на Лудетина :kiss:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Май, 2006 9:29 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
ludetina много се радвам, че ти допаднаха на Мишел бухитите ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Май, 2006 10:40 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Биски, мерси..много си мила имайки предвид, че не бяха като сутрината..прясно приготвени.. :oops:

Марабу, следващия път ще опитам и с ябълка, а Бисквитка ми предложи да пробвам и с дребни плодове.. :facelick:


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Май, 2006 1:21 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Ние вчера ядохме с ябълка...но там до снимки не се стигна :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юни, 2006 8:35 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юни, 2006 11:20 am Пет
Мнения: 13
:P :P Току що ги направих за закуска и станаха невероятни !!!!!!!!!!
Голямо благодаря !!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Юни, 2006 10:26 am Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
:) супер


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Сеп, 2006 11:20 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Пробвах бухтите и в гофретника.. 8) (в темата си Мишел пише, че ставали нелоши гофрети). Хубаво се получиха, не ще и дума. ;) Ако ги правите, внимавайте да не ги препечете, сякаш стават по-бързо от обикновенните. :roll:

Личното ми мнение, обаче е, че на тиган са по-"въздушни" и нежни на вкус. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Сеп, 2006 11:57 am Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
ludetina написа:
Личното ми мнение, обаче е, че на тиган са по-"въздушни" и нежни на вкус. :)
...и доста калорични и край на Най-Великото Д... :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Сеп, 2006 10:17 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
ludetina написа:
...Личното ми мнение, обаче е, че на тиган са по-"въздушни" и нежни на вкус. :)


А така, сега заради това твое изказване няма да видя гофретник :evil:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Сеп, 2006 11:09 am Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Да живеят тиганите и бухтите в тях! :P


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB