Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 28 Сеп, 2020 2:10 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Юни, 2006 6:47 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Май, 2006 4:25 pm Вто
Мнения: 28
Location: Видин
:P За тестото:
1 пакетче мая
6 с.л.кисело мляко
1 с.л. сол
50 гр масло
чубрица
сминдух

От изброените продукти се замесва меко тесто. Разточва се на малки питки с дебелина 4-5мм. Намазват се със смес от 1 глава лук, нарязан на ситно, 4 счукани скилидки чесън, магданоз, 10с.л. олио.
Пекат се на скара от двете страни.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2006 11:40 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Дек, 2005 9:02 pm Чет
Мнения: 25
Location: Сингапур
Колко е брашното?


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2006 11:46 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
В такива случаи обикновено се отговаря: "Колкото поеме". За мен като индженьор този отговор, разбира се, е неприемлив. Винги държа да има някакви количества като порядък, защото трябва да има ориентир.

Предполагам, че тук Нелина е изпуснала брашното от вълнение :P.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2006 12:20 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
MR.LAZY написа:
В такива случаи обикновено се отговаря: "Колкото поеме". За мен като индженьор този отговор, разбира се, е неприемлив. Винги държа да има някакви количества като порядък, защото трябва да има ориентир...

В домашни условия, когато човек не е материално отговорен и т.н., "Колкото поеме" е най-правилният ориентир. А Колко Трябва да Поеме се разбира след 2-3 ръчно омесени питки.
Не винаги, когато брашното е дадено в грамове или обем, резултатът е гарантиран. Брашното навсякъде е различно, а ми се е случвало и с такова, от една марка и от един магазин да се получават различни по плътност изделия.
[hide]Последното брашно беше толкова влажно и плътно, че дори не успях да го пресея :evil: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2006 4:01 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
С риск съвсем да се отклоним от темата, ще отбележа. че затова казах порядък, а не точно тегло. Все пак трябва да има ориентир. Ако държиш вкъщи половин пакет брашно, а на "колкото поеме" му е нужно минимум един пакет, става кофти. В случая порядъкът е един пакет.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юли, 2006 3:58 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Май, 2006 4:25 pm Вто
Мнения: 28
Location: Видин
Наистина от вълнение съм пропуснала брашното. Но към 500 гр вършат работа. Ориентирайте се по това, че тестото е меко :oops: :knife: :hair:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Юли, 2006 12:47 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Нелина, дебилен въпрос, но хич не съм "на ти" с тестените - не залепват ли питките за скарата, не се ли мажат с мазнина?


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Юли, 2006 2:38 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
nelina написа:
Намазват се със смес от 1 глава лук, нарязан на ситно, 4 счукани скилидки чесън, магданоз, 10с.л. олио.
Пекат се на скара от двете страни.


То си пише, бе душа!


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Юли, 2006 5:02 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Май, 2006 4:25 pm Вто
Мнения: 28
Location: Видин
Така де такаааа, това поне не съм забравила да напиша. :comp:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Юли, 2006 7:15 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
nelina написа:
Така де такаааа, това поне не съм забравила да напиша. :comp:

Само дето аз съм забравила да прочета :oops: , не ми е сефте. Ама като видя тестяно и се шашкам, а много обичаме всички...


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Юли, 2006 7:22 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Май, 2006 4:25 pm Вто
Мнения: 28
Location: Видин
Днес ще пробвам едни вити банички и ако ми харесат ще ги пусна. :pan: :bing:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB