Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:05 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Юли, 2006 5:26 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Или как да направим чесновия хляб на Антонио.

Image
1 италиански хляб - 450 г
Ако нямате италиански хляб, може да използвате френски ( франзела ), но не казвайте на никого за това.
свеж магданоз
това е важно - трябва да бъде свеж магданоз
чесън, разбира се
масло - истинско масло ( никакъв маргарин ) цяло пакетче - 115 г
сладък босилек, чесън на прах и риган

Вие също се нуждаете от търпение и концентрация за да направите перфектния чеснов хляб.

Изключително детайлни инструкции

Готови ли сте? Почваме.
Първо

Слагаме маслото на парчета в купа и оставяме на стайна температура докато омекне.

След това
Маслото е меко. Взимаме 4 големи скилидки чесън и ги пасираме, добавяме към маслото.

Нарязваме фино 1/4 ч ч пресен магданоз, добавяме в купата

Поръсваме около 1/2 ч л чесън на прах, около 2 ч л сладък босилек и щипка риган.
Разбъркваме хубаво съдържанието на купата.

Загряваме фурната на на 180 С.

Режем хляба по дължина на две части, т.е. разполовяваме го. Мажем с маслената смес разрезите и ги прихлупваме един върху друг, така че получаваме нещо като цял хляб.

Слагаме го директно на решетката във фурната ( по-лесно е ако се сложи върху фолио ) и печем 9 мин.

Сега започваме да наблюдаваме внимателно фурната - стане ли коричката златиста, вадим и режем като филии.

За ценителите - пропуснете последното ми изречение и се върнете на 9-те минути.

Извадете хляба, оставете го леко да застине и нарежете на филии.

Предварително сте си приготвили още маслена смес - половината на първоначалната. С нея мажете парчетата от всички страни, слагате ги в тава или връщате върху фолиото и запичате за още 3 мин.

Вадите от фурната, а нея я включвате само на горно печене. Като се зачерви горният реотан, връщате парчетата хляб и печете 2 - 5 мин. Това е много трики момент. Трябва да наблюдавате непрекъснато - ако телефона звъни - не го вдигайте, ако бебето плаче - оставете го да плаче, ако някой се опита да ви заговори - заплашете го!
Трябва да видите бълбукащи мехурчета масло и светъл, златист цвят. Ако трябва разбъркайте парчетата хляб за по-голяма равномерност. Извадете от фурната.

Застелете дъното на съда за сервиране на хляб с много домакинска хартия, изсипете парчетата хляб и покрийте пак с много такава.

Това е.
Image

Бирата да е добре изстудена.

По мотиви на http://www.spaghettisauceandmeatballs.com/


Attachments:
garlicbread1.jpg [15.43 KiB]
Downloaded 1 time
 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юли, 2006 10:38 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Потекоха ми лигите докато четях :ligi: звучи страхотно. Такива калорични много ги обичам


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юли, 2006 10:48 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мляаааас! Жалко, че това се яде само топло, иначе щях да препоръчам задължително да присъства на 22.7.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юли, 2006 10:53 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
Мляаааас! Жалко, че това се яде само топло, иначе щях да препоръчам задължително да присъства на 22.7.

Ако обещаете да не ме биете, за това, че се отклонявам от темата, ще ги направя и ще ги увия във фолио, там ще затоплим хлебчетата на огън, както са сувити във фолиото.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юли, 2006 10:59 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Изобщо не се отклоняваш от темата!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юли, 2006 11:08 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Хлябът може да бъде нарязан по много начини - на филии, но не до края, на 1/4-ини и после на филии, пак не до края.

В разрезите могат да се добавят и сирена тип кашкавал.

Наистина топло и хрускаво е най-вкусно.

:) :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB