Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:14 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 11 Юли, 2006 11:22 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Много мек, нежен и вкусен плодов кекс. Не е прекалено сладък, малко е влажен, но е невероятно вкусен.

2 ч. ч. нарязани ягоди (сложих 2 1/2 ч.ч. цели - не съм ги мерила нарязани, защото направо ги смлях :mrgreen:)
2 яйца
3/4 ч.ч. олио (става много мазно, олиото е по-добре да е 1/2 ч.ч.)
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат (следващия път ще сложа цяло пакетче бакпулвер)
1 ч.л. канела

Фурната се включва на 170 С.

Ягодите се пюрират с робот или блендер. Оставят се настрана.

Яйцата се разбиват с олиото. (Аз отделих белтъците от жълтъците и ги разбих поотделно, не че имаше особен смисъл от това :-? )

В друг съд се смесват захарта, брашното, набухвателя и канелата.

Яйчно-маслената смес се добавя към сухите съставки и се разбърква. Добавя се и пюрето от ягоди.

Тестото се изсипва веднага в намаслена и поръсена с брашно продълговата форма за кекс (хляб).

Хлябът се пече около 50 мин или докато стане готов (проверява се с клечка).

Изважда се от фурната и след няколко минути и от формата. Охлажда се върху решетка.

Източник


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юли, 2006 12:33 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:facelick: Много апетитно звучи и изглежда..пък и колко лесно се прави (особенно ,ако не кълцаш ягодите ;) ).С какви други плодове би се получило добре? Защото аз имам вето в/у ягодите.. :roll: не мога да ги "готвя" трябва да се консумират само в сурово съсътояние.. :twisted: :)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юли, 2006 2:16 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Може да се направи с всякакви сочни (и не толкова) плодове - череши, вишни, праскови, кайсии, сливи, круши, малини, боровинки - каквото ти се откъсне от сърцето.

Този "хляб" го направих, защото трябваше да се справя с огромно количество ягоди. Три дена ядохме на корем, но бяха започнали да се развалят. :(
[hide]Сладка и компоти не обичам да варя :oops: :oops: :oops: [/hide]


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB