Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:45 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Авг, 2006 3:13 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Май, 2006 8:42 pm Нед
Мнения: 45
Реших се най-после да предложа едра рецепта за банички, които са любими в нашето семейство. Може да харесат и на вас.

Продукти:
700 гр. брашно,
1 супена лъжица сол,
1,5 чаша хладка вода;
2оо гр. сирене;
олио за пържене

От брашното, солта и водата се замесва тесто. То се разделя на 7-8 топченца, от които се разточват кори с диаметър на голяма чиния. Намазват се с мазнина -олио, масло, маргарин или мас - и се нареждат една върху друга. Всички заедно се разточват на голяма кора с дебелина около половин сантиметър. Върху половината кора се наръсва сирене или извара, покрива се с другата половина и с резец или капак от тенджера се режат правоъгълници. Пържат се в маслена баня
Рязането наистина е по-добре да не става с нож, за да се притиснат краищата на баничките и да не излиза плънката.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 4:40 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Много уважаваме такива неща. :facelick:

Имам две питанки:
- при замесване на тестото не се ли слага и с л оцет / баба така ме е учила /
- колко тънки се получават корите, т.е. човек който не може да точи, ще се справи ли.

:)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 5:55 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA написа:
...Имам две питанки:
- при замесване на тестото не се ли слага и с л оцет / баба така ме е учила /
- колко тънки се получават корите, т.е. човек който не може да точи, ще се справи ли.

:)

С оцет се замесва тесто за кори, които се точат самостоятелно, една по една (слагам няколко капки).

Корите са по-тънки от вестник, но ще се справи всеки, който не го мързи да хване точилката, защото
Quote:
Всички заедно се разточват на голяма кора с дебелина около половин сантиметър
8) .


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 6:01 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Май, 2006 8:42 pm Нед
Мнения: 45
Аз не слагам оцет в тестото.
Разточените колкото чиния кори, намазани с мазнина се поставят една върху друга и се разточват на една кора.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 6:15 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Разточените колкото чиния кори - това ме притеснява, Всички заедно се разточват на голяма кора - с това ще се справя. ;)

но ще се справи всеки, който не го мързи да хване точилката - Биски, искаш да кажеш, че даже да са на дупки, с неравномерна дебелина и форма, не е фатално, тъй като всички заедно се разточват.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 6:52 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA, да не ти пука!

Ще потърся снимки на процеса и ще видиш, че изобщо не е трудно.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB