Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:49 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Окт, 2006 3:49 pm Съб 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Един от най-вкусните спомени от детството ми, който и днес омитаме за отрицателно време :mrgreen:

300 гр. брашно
300 гр. сирене
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб
2 яйца
100 гр. масло, меко

Всичкото това се разбива с миксер на сравнително гъсто тесто, туря се във формичка по желание (става и в правоъгълна кексова, ставало е и в тава) и се пече до готовност.
Трудно ми е да посоча категорична температура на печене, но обикновено започвам с 210 С за 10-15 минути и като порозовее видимо намалявам на около 180 до готовност.
Важна забележка: Не го оставяйте да изстива във формата, особено ако е бухнал добре. Иначе между горната коричка и тялото се получава цяла пещера, както имах възможност да забележа :oops:
Всъщност, досега никога не съм слагала всичките 300 гр. сирене. С тях става по-плътно и може би се избягват подобни спихвувателни проблеми :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Яну, 2007 7:53 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Това чак вчера го мернах :oops: Много обичам хем тестянко, хем лесно - адски е вкусно. Е, не ми бухна много, вината е в архивната ми фурна, обаче е много вкусно. Ръснах му малко ким. Мерси, Пиле.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Яну, 2007 8:56 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хм...

А аз все още чакам един пай. Но може и с това да се замени. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Фев, 2007 9:42 am Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Точице, мисля, че не е бухнал заради количеството сирене ;) Радвам се, че ти е харесал!
Алеко, не знам какъв пай имаш предвид, ама това е единствения солен кейк, който мога да правя :P


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Фев, 2007 10:02 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Куцо пиле написа:
Алеко, не знам какъв пай имаш предвид, ама това е единствения солен кейк, който мога да правя :P


Вече не помниш, а? Още от лятото, след пикника, си ми обещала едно пайче...


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Фев, 2007 10:14 am Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Не му ли викаха едно време "мързелив тутманик"? :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Фев, 2007 11:40 am Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Алеко написа:
Вече не помниш, а? Още от лятото, след пикника, си ми обещала едно пайче...

Сетих се, сетих се! Да ти кажа май сега му е сезона на тоя пай, преди да са се излюпили осите, че става страшно :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Фев, 2007 5:16 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ми хайде тогава идната седмица, а? Бирата от мен!


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Фев, 2007 11:27 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Ное, 2006 3:03 pm Чет
Мнения: 85
Location: София
И него съм решила да направя през уикенда!
Нали като го слагам в тавичката - тя да е намаслена и набрашнена? :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Фев, 2007 12:06 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Намаслена - да. Аз не я брашня, няма нужда:)

Ех, Алеко, а ти бира откога си ми обещал... :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB