Един от най-вкусните спомени от детството ми, който и днес омитаме за отрицателно време
300 гр. брашно
300 гр. сирене
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб
2 яйца
100 гр. масло, меко
Всичкото това се разбива с миксер на сравнително гъсто тесто, туря се във формичка по желание (става и в правоъгълна кексова, ставало е и в тава) и се пече до готовност.
Трудно ми е да посоча категорична температура на печене, но обикновено започвам с 210 С за 10-15 минути и като порозовее видимо намалявам на около 180 до готовност.
Важна забележка: Не го оставяйте да изстива във формата, особено ако е бухнал добре. Иначе между горната коричка и тялото се получава цяла пещера, както имах възможност да забележа
Всъщност, досега никога не съм слагала всичките 300 гр. сирене. С тях става по-плътно и може би се избягват подобни спихвувателни проблеми