Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Юли, 2019 10:07 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 28 Мар, 2007 12:38 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
Картофен хляб по руски за хлебопекарна
За 1 кг хляб Продукти
2 ч.л. суха мая /количеството е по-малко, ако се ползва френската мая SAF Instant/
520 гр. пшеничено брашно тип 500
1 препълнена с.л. захар
1 ч.л. сол
5 с.л. масло /в краен случай маргарин/
140 ml прясно мляко
180 ml вода
1 яйце
1 водна чаша картофени люспи
1 с.л. пресен /сушен копър/

В тенджера се нагрява млякото водата маслото/маргарина/ захарта и солта до разтопяване на маслото/маргарина/.Изсипват се картофените люспи разбъркват се добре докато се разтворят като тенджерата се държи малко време върху бавен котлон /не повече от минута-две/ защото картофеното пюре почва да се сгъстява.Сместа се оставя да поизстине. Добавя се разбитото яйце.
Всичката тази смес се налива на дъното на съда в хлебопекарната.
Добавя се брашното и в него се изсипва и сухата мая и копъра.
Пуска се хлебопекарната на програма за приготвяне на тесто.
Моята програма е час и половина. При нужда се добавя брашно или малко вода и се следи по страниците на съда да не оставя сухо брашно.
След изтичането на програмата се поръсва с ким и се превключва на програма за печене за 1 час.
Резултата от тази рецепта може да видите в този албум
http://hricava.snimka.bg/experiment/kulinariya.118031 :)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2007 2:22 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Много апетитно изглежда, :facelick:

Ще пробвам да го опека в кексова форма.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2007 2:32 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
biskvitka написа:
Много апетитно изглежда, :facelick:

Ще пробвам да го опека в кексова форма.

А аз в неделя на Цветница ще си търся гледжосана саксия за тази цел /идея от списанието/


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2007 2:32 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Много е съблазнително. По форма прилича на хляба, печен в саксия от Уелс от списанието.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2007 2:41 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
Съда за печене на машината е с такава форма.
Иначе не случайно писах за маята, понеже аха да опре в капака от повечкото като количество мая :) Не знам защо във всички описания на пакетчетата за мая са написали че цялото пакетче се сипва за 1 хляб. Това е голямо количество според мен....


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB