Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:13 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
 Рецепта: Кори за лазаня
Сготвено на: 29 Мар, 2007 4:25 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Мар, 2007 9:27 pm Вто
Мнения: 8
Тъй като много обичам да приготвям/и да похапвам/лазаня,ще кажа-само
собственоръчно приготвени кори-5-6 яйца,сол и брашно.Просто и лесно!
Омесва се средно твърдо тесто,което се разточва на лист с дебелина около
половин сантиметър.Е,тогава вече се режат правоъгълници или квадрати-кой как му харесва!


Last edited by dia on 29 Мар, 2007 5:20 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 29 Мар, 2007 6:00 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
dia написа:
Просто и лесно!

Абе лесно ти е на теб, щото си го можеш, ако си такъв "майстор" на тестата като мен, не е баш така. Дай малко повечко подробности, моля. 0,5см не е ли дебело за лазаня?


 Profile  
 
 Рецепта: Кори за лазаня
Сготвено на: 29 Мар, 2007 8:46 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Кви подробности, кви 5 лв.? Чукваш 5 яйца в една купа и досипваш брашно колкото поеме, за да стане средно твърдо тесто. Разточваш, режеш и т.н.

Само не разбрах - преди да се пече лазанята, корите сушат ли се, пекат ли се?


 Profile  
 
 Рецепта: Кори за лазаня
Сготвено на: 29 Мар, 2007 9:59 pm Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Подваряват се едно по едно или колкото събира тенДжУрката без много-много да се допират, после се поизсушават на кърпа.


 Profile  
 
 Рецепта: кори за лазаня
Сготвено на: 30 Мар, 2007 9:53 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Мар, 2007 9:27 pm Вто
Мнения: 8
Май ще трябва да започна отначало-за домашни кори за лазаня са необходими
5-6 яйца,сол и брашно,колкото поеме за средно твърдо тесто.Разточва се лист
около 0,5см дебелина и се реже на квадрати със страна 7-8 см.Парчетата тесто/леко разтеглени с ръце/се пускат във вряща подсолена вода,в която е добавена 1 с.л. олио.След около минута се изваждат и се поставят върху кърпа
да се отцедят.Това горното става на серии-по няколко парчета от тестото,за да не залепват едно за друго.Сега разбрахме ли се вече?


 Profile  
 
 Рецепта: Кори за лазаня
Сготвено на: 30 Мар, 2007 10:43 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мдааа, сега стана ясно и за тъпчовци като мен. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Мар, 2007 11:01 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
dia написа:
Сега разбрахме ли се вече?

Щом чак на мен ми просветна :idea: , разбрали сме се :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB