Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:53 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Апр, 2007 3:31 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Това беше първият ми успешен хляб в машината , много ароматен и вкусен.

Хляб с бира и бекон

3/4 ч. изветряла бира
1/2 ч. вода
1/4 ч. нарязан пресен лук
2 с.л. горчица
1 с.л. меко масло
3 1/4 ч. брашно
1 с.л. захар
3/4 ч.л. сол
1 3/4 ч.л. суха мая
1/3 ч. бекон на кубчета запържен ( в собствената си мазнина)


Продуктите се поставят както е по спецификация на машината.Програма основна.
За 750 гр. хляб.

Аз лично малко промених рецепта :
- реших ,че 2 лъжици горчица ще са много и сложих само една, за което съжалявам , аз харесвам по-пикантното и слдеващия път ще сложа както е по рецепта.
- брашното трябва да е малко повече, аз добавих още 1-2 с.л. брашно, докато се образува гладка топка.
- според мен маята трябва да е не повече от 1 1/2 ч.л.


Attachments:
File comment: Хляб с бира и бекон
hlqb s bira i bekon 1.JPG [14.05 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 03 Апр, 2007 4:17 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
Добре изглежда задължително ще го пробвам ;)
Ако ползваш суха мая мисля че и 1 чаена лъжица /малката мерителна в комплекта/ е достатъчна дори за 1 кг хляб.
Брашното като мярка ползвам 1 еднолитрова пластмасова кана пълна догоре с брашно /около 500-550гр брашно излиза/


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Апр, 2007 4:22 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Мерси за съвета , за маята. Мен все ме страх ,че няма да бухне достатъчно.. :oops:

На мен чашката към машината ми е много удобна и засега нея ползвам. Иначе имам пластмасова кана с различни деления включително и за брашно. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Апр, 2007 4:29 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
Френската мая е силна и половин лъжичка да сложиш ще стане нормален хляб.Виж за немските маи не съм сигурен просто съм забравил за тях ;-)
Да такава мерителна кана ползвам-ще дойде време и ще слагаш смело.На мен ми е по удобно с нея да греба в чувалчето с брашно :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB