Крайно време е и аз да се обадя.
Не съм месила козунаци по обективни причини, но предишни години геройски се справях с тази дейност. И преди да почна, бях изчела всичко което намерих в готварски книги и нета.
Продуктите ги затоплях на 30 - 40 градуса във фурна, там и втасваше тестото, че с климатици не е шега работата.
Захарта е по-малко количество, за да се получат конци. Затова и се ръсят отгоре с още захар, добавят се захаросани плодове, локум или се правят на руло с различни сладки плънки. Най-любима ми беше с какао, бадеми, захар и пр. мляко.
При печене се наблюдават и когато горната кора придобие приличен вид се покриват с фолио, за да не загарят.
Ползвах рецептата от книгата на Пенка Чолчева, много сполучлива, но за съжаление не е в мен и не мога да я пусна.
И браво на всички, които сте се справили и трудили. Е, можехте и някоя снимка да пуснете....