Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:02 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 34 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 22 Апр, 2009 1:03 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Аз пропуснах да отбележа, че си направих екперимент. Първата форма , намазах с яйце и поръсих с кристална захар, 15 мин. преди изваждането. А втората намазах предварително.
Определено по лъскав ми стана първият козунак, а и захарта си остана само леко запечена , но бяла, и така търговският вид бе по успешен. :) :)


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Апр, 2009 11:49 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
Пиле, мерси за рецептата.
направих 1/3 доза и я пекох като малки козуначета, за подаряване, във форми за крем-карамел, понеже майка ми много държеше да геройства и да меси козунаци тя :roll: ,
та нямах мегдан да се развихря , ноооооо..... и това ще стане :P
Единственото, дето беше като забелеШка от страна на домашните е малкото захар, но те не са критерий, 'щото на тях все захарта им е малко :mrgreen:

и да видиш колко е популярна рецептата
Code:
http://fema-bg.com/index.php?m=1761&lang=1

чак са се забравили, като са копирали :evil:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Апр, 2009 2:15 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
rosko написа:
...
и да видиш колко е популярна рецептата
Code:
http://fema-bg.com/index.php?m=1761&lang=1

чак са се забравили, като са копирали :evil:


Това си е живо безобразие. :x Поне да бяха написали източника.

Мr LAZY, не може ли да се направи нещо срещу това плагиатство?


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Апр, 2009 4:06 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Rosko, благодаря за отзивите :) Ние по-малко сладко обичаме, аз даже слагам по-малко от посоченото. Мислех, че 400 гр би трябвало да са достатъчни, ама явно си е индивидуално.

Мерси и за линка на плагиаторите. Дадох им коментарче, поне малко от малко да бяха променили стила, тяхната верица. :evil:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Апр, 2009 9:46 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
След толкова много коментари ще се престраша да си призная, че и аз се опитах да забъркам козунака (най-вече и именно защото се забърква, а не се меси :) ).

Резултатът беше среден. Среден от към захар - явно ние сме от любителите на много сладкото. И най-среден защото горната кора ми изгоря тотално (но пък аз и така обичам). Но вкусът и вътрешността, както и долната част (която се оказа горна, защото го пекох във форма за кекс с дупка :) ) бяха много добри. Ще пробвам пак следващия път, с повече захар.
И, МД, и моята мая не шупна, но кексът се наду, стана супер от към консистенция и втасва точно 1 час, когато стигна почти до ръба на формата.
Изобщо, много добра рецепта и много лесна, на всяка цена ще пробвам пак. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Апр, 2009 8:45 am Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Хе, това явно наистина е супер ценна рецепта, щом и ти Мацо, се престраши :mrgreen: Ръкопляск, ръкопляск. Ама какви сте стакива всичките сладокусни? Яжте го със сладко, както прави Слав.

ПП Псст, Маце, и аз не я чакам маята да ми шупне, къде толкоз търпение... :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Апр, 2009 9:49 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Крайно време е и аз да се обадя. :mrgreen:
Не съм месила козунаци по обективни причини, но предишни години геройски се справях с тази дейност. И преди да почна, бях изчела всичко което намерих в готварски книги и нета.
Продуктите ги затоплях на 30 - 40 градуса във фурна, там и втасваше тестото, че с климатици не е шега работата.
Захарта е по-малко количество, за да се получат конци. Затова и се ръсят отгоре с още захар, добавят се захаросани плодове, локум или се правят на руло с различни сладки плънки. Най-любима ми беше с какао, бадеми, захар и пр. мляко.
При печене се наблюдават и когато горната кора придобие приличен вид се покриват с фолио, за да не загарят.
Ползвах рецептата от книгата на Пенка Чолчева, много сполучлива, но за съжаление не е в мен и не мога да я пусна.

И браво на всички, които сте се справили и трудили. Е, можехте и някоя снимка да пуснете.... :)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Апр, 2009 11:41 am Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
IPA написа:
Е, можехте и някоя снимка да пуснете.... :)


:oops: Обещавам.

Ето ги.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2009 4:41 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Ето го Кексо-козунакът.

Image

и тук, в по-голям размер:

Image

[hide]Най-накрая се справих с качването, оказа се, че видът на файла не бил подходящ.[/hide]


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 34 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB